13 инцидента на спортисти с фатален край

Винъс Уилямс започна победно юбилейното си 20-о участие на свещената трева на Уимбълдън. Шампионката от 2000, 2001, 2005, 2007 и 2008 г. потегли с успех над Елиз Мартенс със 7-6(7), 6-4.

Веднага след победата обаче седемкратната шампионка от Шлема се върна в реалността. На пресконференцията след мача Винъс се просълзи при въпрос за инцидента, при който катастрофа с нейно участие причини смъртта на човек.

„Няма думи, с които мога да опиша колко ужасно се чувствам... Наистина нямам думи... Просто...“, успя само да каже Винъс на пресконференцията, преди очите й да се напълнят със сълзи.

Инцидентът

На 9 юни 2017 г. колата на Винъс Уилямс се блъска в тази на 68-годишната Линда Барсън на кръстовище в Палм Бийч, Флорида. При инцидента съпругът на Линда, 78-годишният Джером Барсън, който седи на седалката до шофьора, получава тежки травми по главата и вътрешни кръвоизливи и е откаран в болница.

Според показания на очевидци и доклада на полицията Винъс влиза в кръстовището, трафикът я кара да спре по средата му, зелена светлина светва на възрастното семейство и колата им се врязва в тази на по-голямата сестра Уилямс.

37-годишната тенисистка твърди, че също е влязла в кръстовището на зелено. Според полицията колата на Винъс е отнела предимството на другия автомобил, навлизайки в кръстовището на шестлентовия път.

Две седмици след инцидента 78-годишният Джером Барсън умира. Съпругата му, с която са били заедно от 33 години, е съкрушена. Тя също е откарана в болницата след инцидента, но нейните травми са минимални.

Барсън издъхва на 22 юни, точно на рождения ден на съпругата си.

Все още не е ясно какво обвинение ще бъде повдигнато на Уилямс, но както историята ни е научила участниците в подобни случаи получават различни присъди. Някои биват съдени с пълната строгост на закона, докато други – се измъкват безнаказано.

Адвокатът на Винъс Малкълм Кинингам каза: „Г-ца Уилямс е влязла в кръстовището на зелено. Това е неприятен инцидент и поднасяме най-искрените си съболезнования към семейството.“

В галерията сме събрали още 13 инцидента с известни имена от спортния свят, довели до фатален край.

Новините

Най-четените