Венгер се оправда със съдията за загуба на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обвини съдията Майкъл Оливър за загубата на неговия тим от Суонзи във вчерашния двубой от Висшата лига. „Артилеристите" отстъпиха с 2:3 в мач от поредния кръг на Висшата лига. Попаденията за Арсенал бяха дело на Робин ван Перси в 5-та и на Тио Уолкът в 69-та минути, за Суонзи се разписаха Скот Синклеър от дузпа в 16-та, Нейтън Дайър в 57-та и Дани Греъм в 70-та минути.

„Да, Суонси игра добре, но мачът бе решен от някои странни отсъждания, особено при ситуацията за дузпата, която реферът просто измисли, след като техният футболист откровено го заблуди с хвърлянето си, недоволен бе Венгер след края на срещата.

"След това имаше и някои дружи важни моменти, най-ключовият от които бе при 2:2, когато допуснахме груба грешка в защита. Показахме лоша ориентация към топката и като цяло в отбрана се провалихме" добави той.

"Веднага след като изравнихме реших, че имаме нелоши шансове да спечелим, тъй като играехме добре, а и техният вратар на няколко пъти направи важни спасявания, за да ги остави в мача. Ние обаче направихме сериозни пропуски, което също помогна за поражението", коментира още Венгер, чийто тим вече изостава на 4 точки от Топ 4.

Новините

Най-четените