Контузия вади Божинов до септември

Валери Божинов ще пропусне мачовете на новия си тим Спортинг (Лисабон) до септември заради контузия, съобщиха от клуба. Българинът, който бе привлечен от италианския Парма има болки в кръста и ще се готви по специална тренировъчна програма.

Българският нападател вече е преминал обстойни медицински прегледи и вече следва програмата, която трябва да освободи прекаленото напрежение в дадена мускулна група на гърба. Именно то е причината и за болките в кръста. Състоянието му ще бъде следено внимателно, както от медицинския щаб, така и от треньорския екип на Спортинг.

Първенството на Португалия започва на 14 август, но Божинов ще пропусне със сигурност първите три кръга. На старта Спортинг е домакин на Оланензе. Седмица по-късно тимът от Лисабон гостува на Бейра Мар, а на 28 август е домакин на Маритимо.

Божинов пропусна и последната контрола на Спортинг, която се игра в неделя. Тогава тимът падна с 0:3 от испанския Валенсия. Няколко дни преди това българинът се появи като резерва при успеха с 2:1 над Ювентус.

Новините

Най-четените