Реми завърза битката в група „D”

Гана не успя да стане третият отбор на световното първенство записал втора поредна победа. Африканският тим завърши 1:1 с Австралия във втория си мач от група „D". Равенството завърза битката в потока преди последните срещи. Африканците са начело с точка аванс пред Германия и Сърбия и трите отбора запазват равни шансове да продължат в следващата фаза.

Попаденията в срещата отбелязаха Холман в 11-та и Гиан в 26-та от дузпа. Австралия игра повече от час с човек по-малко след като ветеранът Хари Кюъл бе отстранен с червен картон в 25-та минута. Футболистът пое към съблекалните заради спиране на удар към вратата на своя тим с ръка. За Гиан това бе втората успешно изпълнена дузпа на това световно първенство.

„Все още сме в играта. Трябва да спечелим следвашия си мач. Не беше лесно да играем толкова време с човек по-малко. Горд съм с отбора си за начина, по който се представи", коментира след двубоя треньорът на Австралия Пим Феербек.

„Бяхме настроени за победа. Започнахме срещата в много бавно темпо, те овладяха инициативата. Успяхме обаче да изравним и да се върнем в мача. Това е футболът, трябва да приемем, че се случват и такива неща", заяви голмайсторът Асамоа Гиан.

Гана - Австралия 1:1
1:0 Холман (11), 1:1 Гиан (26-д)

Гана: Кингстън, Пентсил, Менса, Ади, Сарпей, Анан, Боатенг (88 - Амоа), Асамоа (77 - Мунтари), Тагое (56 - Овусу-Абейе), Гиан, Айю
Австралия: Шварцер, Уилшир (85 - Рукавица), Нийл, Муур, Карни, Кулина, Валери, Емертън, Холмън (68 - Кенеди), Брешано (66 - Чипърфийлд), Кюел

Новините

Най-четените