Моуриньо: Няма да чакам за поста на сър Алекс

Жозе Моуриньо няма намерение да чака сър Алекс Фъргюсън да освободи поста мениджър в Манчестър Юнайтед, за да се върне да работи в Англия. Треньорът на Реал вече обяви, че има желание да работи отново във Висшата лига. Това, естествено, привлече интереса на Юнайтед, Манчестър Сити и Челси, които се смятат фаворити за подписа на португалеца.

От доста време се спекулира, че точно Моуриньо ще замести Фъргюсън, като пенсионирането на сър Алекс е актуална тема в края на всеки сезон във Висшата лига в последните няколко години. Смята се, че сър Алекс е готов да се оттегли в края на следващия сезон - и тогава на мястото му да дойде Моуриньо.

Но сега Жозе обяви, че иска да се срещне отново на терена със сър Алекс, което може да означава, че той няма интерес да търси трансфер в Юнайтед.

„Перфектният сценарий за мен ще е да можем отново да излезем един срещу друг - заяви Моуриньо пред CNN. - Смятам, че футболът ще загуби много, когато той се оттегли, за мен няма млади и стари мениджъри. За мен, той е босът, казвам му така, защото той е босът на всички треньори, наистина искам той да е още начело на Юнайтед, когато се върне в Англия."

Естествено, Жозе отрече, че това означава, че той се е насочил към Сити.

„Всъщност, в момента не мисля за това, все пак имам 4-годишен договор с Реал - обясни португалецът. - Подписах го защото исках да съм в Реал през този етап от кариерата ми и не мисля за друг отбор. Но го казвам открито, след този проект, следващата ми стъпка ще е Англия, но кога? Не знам, нямам представа. Сега съм щастлив, тъй като съм треньор на най-добрия клуб в света."

Новините

Най-четените