Монако иска да си върне Венгер

Френският Монако иска да си върне мениджъра на Арсенал Арсен Венгер след края на настоящия му договор с лондонския клуб или дори по-рано ако е възможно.

На 22 октомври Венгер навършва 65 години, а през май подписа нов 3-годишен договор с Арсенал - клубът, който той ръководи от 18 години насам.

Монако е важна част от ранната кариера на Венгер, който е водил 7 години клуба, който сега е собственост на руския милиардер Дмитрий Риболовлев. Наскоро шефовете на клуба обявиха, че сменят програмата за развитие на Монако - няма да се правят бомбастични трансфери, а ще се инвестира в по-дългосрочни успехи и изграждане на клуб, който да разполага със стабилен и силен отбор за няколко години напред.

Според информация във френските вестници представители на Монако са се срещнали с Венгер преди два месеца. Срещата не е довела до искания от тях резултат, но в Монако редовно поддържат контакт с Венгер.

С Арсен начело Арсенал участва 17 поредни сезон във Шампионската лига и спечели титлата на Англия през 1998, 2002 и 2004.

Новините

Най-четените