Превю: Лудогорец - Ливърпул

Срещата тази вечер между Лудогорец и Ливърпул се отличава с особена тежест. Освен възможност за класиране, трите точки биха имали още по-голям заряд - те биха донесли увереност.

Нещо, от което и двата отбора се нуждаят, всеки в своята собствена битка.

Тазгодишният рейд на Лудогорец в групите на Шампионската лига е достатъчно постижение. Въпреки загубите от Ливърпул, Реал и Базел, разградчани имат успех над швейцарците, който ги оставя в играта.

За да запази шансовете си за класиране ако не на осминафиналите, то поне за Лига Европа, Лудогорец трябва да постигне задължителна победа.

Ако това стане и Реал се наложи над Базел в другия сблъсък от Група В, то играчите на Георги Дерменджиев теоретично имат шансове за футбол на най-високо равнище и напролет.

И ако отпадане за Лудогорец няма да има фатален послевкус, то неуспех за мърсисайдци би значил катастрофа.

Вицешампионът на Висшата лига от миналата година в момента се намира на 12-то място във временото класиране, като от 12 срещи, Стивън Джерард и компания имат шест загуби.

За сравнение - през целия сезион 2013-2014, Ливърпул записа толкова поражения.

Евентуална липса на европейски футбол и напролет ще направи инвестицията от 113 млн. паунда, направена това лято за нови играчи, не особено успешна, а натискът от фенове и общественост става все масиран.

Ливърпул ще приключи участието си в Шампионската лига, ако този кръг тимът на Базел спечели повече точки, отколкото мърсисайдци.

По всичко изглежда, че статистиката не е на страната на Ливърпул. "Червените" не са вкарвали гол в Шампионската лига от победата си над Лудогорец в първия кръг.

Това е и най-дългата серия на тима без реализирано попадение от сезон 2005/2006 до сега.

В последно време червените не се справят добре при гостуванията си в Европа. В последните си пет визити, петкратният европейски клубен шампион има вкарани само два гола.

Отборът се намира и в серия от четири поредни загуби - вкус, непознат на привържениците на клуба от септември/октомври 2009-та година.

По-добре изглеждат нещата за Лудогорец, като "орлите" съумяха да вкарат гол в три от четирите си срещи в груповата фаза, макар и две от тях да бяха в продълженията.

Също така зелените имат и 9 успеха в последните си 13 срещи като домакин, което ги прави уверени, че все пак могат да се промъкнат в следващата фаза на турнира, ако отново футболните богове са благосклонни към тях.

 

Новините

Най-четените