Какво казаха легендите за Григор

Джими Конърс, двукратен шампион на Уимбълдън:

„Стана страхотен мач, страхотна драма, напълно достойна за полуфинал на Уимбълдън. Не съм сигурен, че Новак ще е много доволен след този мач, въпреки че победи, но позволи на Димитров да се върне по зрелищен начин в мача. Ако Джокович иска да спечели този турнир не трябва да допусне това да се случи на финала."

Горан Иванишевич, бивш шампион на Уимбълдън:

„Не бих казал, че Джокович извади късмет, той беше по-добрият в този мач, особено изявите му в тайбрека в третия и четвъртия сет. Но Димитров направи страхотен турнир. Новак си призна, че е допуснал Григор да се върне в мача, но не е успял да го предотврати. Един ден Григор ще спечели турнир от Големия шлем, но още му е рано."

Джон Макенроу, трикратен шампион на Уимбълдън:

„Димитров може много да се гордее с това, което постигна на Уимбълдън, той показа много силен характер и много висока класа. Но Джокович е изключително силен психически, мисля, че в момента няма друг от неговата класа в това отношение.

„С оглед на условията на Централния корт и многото падания, двамата направиха страхотно шоу. Всички се надявахме на такъв мач и Новак и Григор не ни разочароваха.

„Мисля, че двамата поставиха световен рекорд по падания на корта, не трябва да им се смеем, мачът беше много труден и за двамата."

Новините

Най-четените