САЩ разгроми Словения и е на полуфинал

Топфаворитът САЩ се класира за полуфиналите на Световното първенство по баскетбол за мъже, след като отстрани Словения със 119:76. Американците ще играят утре на полуфинал с отбора на Литва, който елиминира Турция.

Мачът е повторение на полуфинала от Световното първенство през 2010-а година, когато отборът на САЩ спечели с 89:74 по пътя към титлата. Срещата на янките със словенците загуби интрига в ранните етапи на второто полувреме. Клай Томпсън вкара 20 точки за САЩ, като направи и три успешни стрелби от зоната за три точки.

Винаги енергичният Кенет Фарийд добави 14 точки и 10 борби. Антъни Дейвис както обикновено на това първенство поддържа добро ниво и завърши с 13 точки и 11 борби под кошовете.

"Играхме на ниво през цялото време, може би малко по-добре през втората част. Смятам, че в един период от 25 минути играта се получи точно такава, каквато трябва, заяви Стивън Къри, един от титулярите в отбора на САЩ.
Тази среща беше и най-резултатната за тяхната атака и третата, в която бележат повече от 100 точки. Словения беше водена от своя пойнт-гард и играч на Финикс Горан Драгич, който завърши с 13 точки.

В един момент словенците просто нямаха сили да се противопоставят повече, а до почивката вкараха 42 точки, отстъпвайки със 7 точки. Това се оказа и най-малката разлика в полза на САЩ в мача. През второто полувреме авансът на американците стигна до 22 точки- в края на третата част, а до края на срещата набъбна до 45, преди да се оформи крайното 119:76.

Новините

Най-четените