Шеридън с първи гол за ЦСКА

Ирландският нападател Килиън Шеридън вкара първия си гол за ЦСКА при победата с 3:1 като гост на Сливен в V кръг на "А" група.

"Войводите" поведоха през първата част с попадение на своя голмайстор Диян Христов, но столичани изравниха в 55-ата минута чрез италианския защитник Джузепе Акуаро. Само пет минути по-късно Александър Тонев донесе преднина на ЦСКА, а след още две Шеридън фиксира крайния резултат.

След мача старши треньорът на "червените" Гьоре Йовановски благодари на агитката на отбора за подкрепата, която според него е помогнала да бъде обърнат резултата. Любопитното е, че пътуващите привърженици на ЦСКА скандираха името на бившия наставник Любо Пенев.

Македонският специалист направи впечатление и с друго свое любопитно изказване след мача. "През първото полувреме имаше силен вятър, който духаше срещу нас и е много трудно да се играе при този вятър, а и да се покаже добра игра", заяви Йовановски.

Междувременно шампионът Литекс също взе три точки, побеждавайки на свой терен новаците от Академик с голове на бразилеца Уелингтон и французина Нифлор.

„Мисля, че през първото полувреме владеехме изцяло инициативата. Гостите се бяха затворили и не ни оставиха пространства да играем много футбол. Все пак успяхме да поведем в резултата. След второто попадение свалихме темпото, на моменти дори дадохме инициативата на Академик, но умората си каза думата. Излизаме от тежка серия в момента. Имаше неща, които се получиха добре днес. Но има какво да се желае както в нападение, така и в защита", коментира след двубоя треньорът на ловешкия отбор Петко Петков.

„Отразява се липсата на Ивелин Попов, Дока, Сандриньо, имахме доста проблеми в последните седмици. Тези постоянни промени не може да не окажат влияние. До два-три дни ще се изясни ситуацията около Ивелин Попов. По-голяма е вероятността да не може да разчитаме на него занапред", добави той.

Новините

Най-четените