Къде ще гледаме мачовете от "А" група?

Този уикенд вероятно за последен път ще гледаме мачове от "А" група по ТВ7, след като от телевизията още не са изплатили дължимата сума по договора си с "Футбол про медиа", а и почти сигурно няма да платят. Състоянието на телевизията не е цветущо, като тя дори поиска да бъде обявена в несъстоятелност преди няколко седмици.

Фаворит за мачовете от българското първенство е "Нова телевизия", като се говори, че двете страни вече имат принципна договорка, но посредникът ще разгледа офертата официално едва след 15-ти август, когато изтича контрактът между ТВ7 и "Футбол про медиа".  

Компанията иска да се договори за излъчването на 4 мача на кръг, но интересът на "Нова" е само към един двубой.

Вероятно в сделката ще бъде включена още една телевизия, която обаче ще се съобразява с първия избор на "Нова".

Информацията е противоречива относно сумата, която трябва да се гарантира от медиите, които ще излъчват "А" група на живо.

Споменаваха се 5 млн., но това при положение, че ТВ7 продължи по същата схема от миналия шампионат, когато излъчи всички мачове от редовния сезон и плейофите с много малко изключения.

При оформянето на сделката ще се вземе предвид и фактът, че вече ще са минали 5 кръга от началото на кампанията и вече бе изиграно първото вечно дерби между ЦСКА и Левски, което по традиция е най-гледаното събития във футболния ни календар и съответно най-примамливо за рекламодателите.

Новините

Най-четените