Сър Алекс: Парите на Сити променят футбола

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обясни, че не е изненадан от силния старт на сезона на градския съперник Сити и допълни, че арабските пари, похарчени от Роберто Манчини са "променили футбола".

В първите седем кръга Юнайтед загуби само 2 точки и вкара 24 гола, но има само едно попадение в аванс пред Сити. Тимът на Манчини също има само едно равенство и дели върха с Юнайтед.

Всичко това подхранва сериозно очакванията за манчестърското дерби на 23 октомври, като мачът е на "Олд Трафорд".

"Винаги съм твърдял, че нещо такова ще се случи - обясни сър Алекс пред Inside United. - Сити е силен отбор и има място в челото.

"Бях сигурен, че Серхио Агуеро ще се представи силно във Висшата лига, той е невероятна заплаха, след като стигне до наказателното поле. Давид Силва също е много добър играч. Просто трябва да сме готови за сблъсъка със Сити."

Доскоро сър Алекс редовно обясняваше, че истинското дерби е Юнайтед - Ливърпул, но инвестициите на шейх Мансур в размер на 1 милиард лири в Сити промениха мнението му.

"В момента Сити разполага с огромен отбор от футболисти, както и финансова мощ клубът да продължи да привлича играчи, при това най-добрите в света - това променя дербито в английския футбол, както и значението, което влагаме в този мач.

"Вече не става въпрос толкова за самия мач, а за начина, по който Манчестър Сити промени футбола и какво можем да направим ние, за да се борим с тях."

Преди мача със Сити обаче Юнайтед има гостуване на Ливърпул на "Анфийлд", което няма да е лесно.

"Напоследък не се представяме силно като гост на Ливърпул - призна сър Алекс. - Няколко пъти те ни пречупиха, което е разочароващо. Но атмосферата на стадиона има голямо значение. Всеки път, когато играем там, все едно участваме в мача на века."

Новините

Най-четените