Намалиха наполовина наказанието на Дока

Бразилецът Дока ще пропусне два, а не четири мача заради удара си с глава в главата на Тони Костадинов от Пирин в мача между двата тима от миналия кръг на А група. Това реши Апелативната комисия на Българския футболен съюз на свое заседание днес.

То бе свикано след като Литекс обжалва решението на Дисциплинарната комисия от началото на седмицата. Именно по нисшата инстанция на футболната ни централа реши да накаже Дока за четири мача.

Апелативната комисия намали и финансовата глоба за бразилеца. Вместо 1000 лева, както бе предвидила Дисциплинарната комисия, той ще плати 800 лева за нарушението, което не бе санкционирано от главния съдия Николай Йорданов по време на самия мач.

С решението на Апелативната комисия Дока ще пропусне единствено двубоите с Локомотив (Пловдив) от предстоящия кръг и с Академик (София) от кръга след паузата за мачовете на националния отбор. Той обаче ще е на линия за дербито с ЦСКА от шампионата и за двубоя с Левски от турнира за купата на България.

По-рано днес и наставникът на Литекс Любослав Пенев изрази мнение, че санкцията от четири мача е прекалено голяма.

"Наблюдавам много добре първенството и забелязвам много футболисти, които имат доста агресивно поведение по време на мач. И на повечето от тях почти не им се обръща никакво внимание, на останалите пък им се налага символично наказание. Признавам, гледах записа и да, Дока трябва да бъде санкциониран. Но наказанието му според мен трябва да е мач, или мач и едно полувреме. Това е моето виждане по въпроса", заяви Пенев.

Той допълни, че до този момент не коментира съдиите и техните решения, тъй като всеки в клуба имал свои периметър на действие. "В Литекс аз си гледам моята треньорска работа. Всеки в клуба си има определен парцел, който заема и се стреми да си върши работата в него. Работата върви, доволен съм, момчетата са добре и не искам да излизам от моята зона. Намирам се в прекрасен клуб, с прекрасна атмосфера.

Това е тема, по която аз повече няма да говоря защото трябва да вляза в един по-дълбок анализ. И да го подкрепя с факти. Колко пъти нашият отбор е бил ощетяван, имайки предвид и последния мач. Но не искам да го правя. Това е работа на други - специалисти, журналисти, анализатори. Аз каквото трябва, съм видял, каквото трябва, съм го казал на отбора. И за мен нещата са ОК.

Всеки има мнение и виждане по даден въпрос. Той има право да си го изразява. Живеем в свободна държава, уж има демокрация тук. ОК - слушам, чета, гледам - каквото ми е интересно го запаметявам, каквото не - край. Влиза през едното ухо и излиза през другото. Ако противниците ни, тези които не ни желаят доброто намират този начин за ефективен - да говорят срещу нас, ОК нека да продължават.

Мен ме интересува как момчетата играят на терена. Ако това са методите за спиране на Литекс, мисля че няма да се получи. Както аз така и момчетата не им обръщаме никакво внимание. Гледаме си работата и продължаваме напред", категоричен бе Любослав Пенев.

Новините

Най-четените