Юнайтед и Интер в битка за Снайдер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън вярва, че ще успее да измъкне от Интер една от звездите на тима - Уесли Снайдер, като заради него шотландецът е готов да счупи клубния трансферен рекорд и да плати на италианците 44 милиона евро.

Юнайтед търси заместник на легендата Пол Скоулс, а алтернативните варианти на сър Алекс включват Лука Модрич от Тотнъм и Самир Насри от Арсенал. Според сър Алекс точно холандецът може да се окаже коза, от който Юнайтед има нужда, за да срази Барселона в следващия им европейски сблъсък, а това ще означава и първо място в Европа.

Снайдер има договор с Интер за още четири години, но това не попречи на Юнайтед и на Челси да заявят интерес към него.

Треньорът на Интер Джан Пиеро Гасперини е уверен, че 27-годишният Снайдер ще остане в клуба, но допълни, че няма да прави трагедии, ако Уесли все пак реши да си тръгне.

„Нямам никакви съмнения, Снайдер е страхотен футболист - заяви Гасперини на първата си пресконференция като треньор на Интер. - Трудно ми е да ви кажа какво ще стане в следващите 50 дни - трансферният прозорец е доста дълъг. Но моята задача е да подсиля състава на Интер. Преди две години Златан Ибрахимович напусна Интер, а след това отборът ни стана по-силен и по-успешен. Така че ситуацията около Уесли не ме притеснява.

„В последните години Интер направи много по-малко грешки на трансферния пазар спрямо другите клубове и обикновено взимаме най-добрите играчи. Така че съм оптимист за това лято."

В същото време Гасперини не пожела да коментира твърденията в италианските медии, че Интер е успял да привлече аржентинският полузащитник Рикардо Алварес от Велес (Сарсфийлд). Арсенал и Рома също се опитват да привлекат Алварес.

„Алварес е страхотен футболист. Ако наистина той дойде в Интер, то Рикардо ще е важно допълнение към нашия отбор", обясни Гасперини.

Новините

Най-четените