Раис М`Боли не успя да удържи Белгия - 1:2

Единственият представител на "А" група на световното първенство изигра първия си мач като титуляр, но преглътна загуба. Вратарят на ЦСКА Раис М'Боли пази на Алжир, победен трудно в края от фаворита в групата Белгия с 2:1.

Раис спаси 3 опасни ситуации, като намесите му при ударите на Дивок Ориджи (сам срещу него) и Маруан Фелаини (мощно с глава отблизо) бяха от световна класа.

Но М'Боли и здравата алжирска защита не издържаха срещу ярките белгийски индивидуалности, които търпеливо изчакаха момента и въпреки неособено добрата игра, взеха победата.

Алжир поведе в Бело Оризонте с гол на Стефан Фегули (Валенсия) от дузпа в 24-ата минута. До края на първото полувреме пълният със звезди белгийски тим сякаш не можеше да повярва на случващото се и не реагира.

След почивката в игра се появи Ориджи, а малко след него и Фелаини. И в 70-ата минута халфът на Манчестър Юнайтед стреля неспасяемо с глава в ъгъла на вратата, като топката срещна и горната греда преди да се оплете в мрежата.

Натискът на Белгия се засили, но вместо от него, победният гол дойде от страхотна контраатака. Еден Азар получи топката в ситуация трима на двама и я плъзна вдясно на крилото на Наполи Дрийс Мертенс, който простреля М'Боли от 15 метра.

Белгия тръгна успешно без да блести. С играчите, с които разполага на терена и на скамейката, е видно откъде  букмейкърите черпят аргументи да слагат тима пред Италия и Холандия в залозите. Също както ясно се видя и, че определено има надценяване на този тим...

Новините

Най-четените