McLaren без основен спонсор

McLaren ще представи новия си болид за сезон 2014 във Формула 1 без да има основен спонсор за тази година. Новината съобщи управляващият директор на тима Джонатан Нийл.

Премиерата на новия болид МР4-29 е този петък, като премиерата ще се излъчва на живо в интернет.

Нийл обаче направи важно уточнение - макар и без основен спонсор, McLaren ще разполага с най-големия си бюджет в историята на тима. Директорът не пожела да посочи точна сума и обясни, че парите са били осигурени от дългогодишните партньори на тима Hugo Boss, Tag Heuer и Hilton, както и от нови инвестиции, вложени от акционерите на отбора.

Досегашният основен спонсор на тима Vodafone напусна в края на 2013 и през декември се появиха слухове, че на мястото на британската компания ще дойде японският гигант Sony. Това предположение беше подсилено и от договора за доставка на мотори от 2015, който McLaren вече сключи с Honda и се превърна в основен партньор на японците при завръщането им във Формула 1.

Новината на Нийл идва броени дни след завръщането на Рон Денис начело на McLaren - британецът отново е изпълнителен директор на тима и вече обяви пред служителите на отбора, че ще предприеме промени, след които отборът отново ще започне да побеждава във Формула 1.

Новините

Най-четените