Боксьор почина само часове след победа

Английският боксьор Скот Уестгарт е починал само няколко часа след последния си мач. 31-годишният Уестгарт е спечелил по точки 10-рундов двубой срещу Дек Спелман в "Дом Луис Център" в Донкастър в събота вечер.

Уестгарт е бил пратен в нокдаун в последния рунд на мача, който е бил под №10 за него на профи ринга.

Роденият в Нюкасъл боксьор произлиза от боксово семейство. Баща му - Джон, се е биел в тежка категория и веднъж дори е стигнал до мач за европейската титла.

Въпреки това, Уестгарт влиза в спорта доста късно - на 24 започва кариерата си като аматьор, преди да премине при професионалистите три години по-късно.

В интервюто си след мача Уестгарт признава, че никога няма да влезе при най-добрите и го прави за забавление.

"Ще се бия с всеки. Правя го за забавление, а не, защото си мисля, че ще стана боксьор от световна класа. Обичам да забавлявам публиката и се радвам, че успяхме да го постигнем и тази вечер."

Това е била най-голямата победа в кариерата му, благодарение на която му се е отворил шанс за английската титла.

След интервюто край ринга, Уестгарт се е прибрал в съблекалнята, след което е бил откаран в болница с линейка. Според информациите 31-годишният англичанин е говорил в линейката, но състоянието му постепенно започнало да се влошава. Боксьорът е починал в неделя сутринта.

Все още няма потвърждение за официалната причина за смъртта му, но една от версиите е кръвоизлив в мозъка.

След като е научил новината, Спелман написа в Twitter: "Съкрушен съм, нямам думи. Ще продължа да се моля за семейството на Скот и за всички негови близки. Почивай в мир, приятелю."

Новините

Най-четените