Фабрегас предупреди Робин Ван Перси

Бившият капитан на Арсенал Сеск Фабрегас предупреди наследника си при "артилеристите" Робин ван Перси, че това вероятно ще е последният му шанс да напусне клуба.

Както е известно, нападателят има още 18 месеца от настоящия си договор с английския клуб. Ръководството на "артилеристите" изрази готовност незабавно да започне преговори с холандеца за удължаването на контракта, но самия той ги остави за лятото на 2012 г. Манчестър Сити и Интер са само два от тимовете, които следят с повишено внимание ситуацията около Робин ван Перси. В ръководството на Арсенал пък са притеснени, че още през януари на Венгер ще се наложи да се справя с доста оферти за голмайстора.

"Не знам дали ще успеят да го задържат. Решението в крайна сметка е негово. Но на тази възраст, ако иска да смени клуба и обстановката това ще бъде последната му възможност да го направи. Ако не желае обаче и избере да остане е сигурно, че ще приключи кариерата си в Арсенал", обясни Фабрегас, който през лятото напусна тима след осем сезона в него и се завърна в Барселона.

"Ще видим какво ще реши, но той е лоялен към Арсенал от доста време. Той е ключов играч за тима и феновете го обичат. Той е модел за подражание, звезда и клуба не може да си позволи да го загуби", обясни още Фабрегас.

Робин ван Перси записва страхотен сезон като от началото му има 11 гола в 11 мача от Висшата лига. Това е първата година от доста време насам, в която той не е притеснен от контузия и играе редовно. Нападателят обаче е на 28 години, а при изтичането на договора му с Арсенал ще бъде на 30 години и възможността за трансфер в голям клуб изглежда минимална.

"Той наистина прави изумителен сезон. Надявам се, че ще бъде здрав през цялата кампания. За съжаление, когато аз бях в Арсенал той така и не можа да се наслади на цял сезон без травми", отбеляза и Фабрегас.

Новините

Най-четените