Моуриньо може да се изправи срещу Интер

Жозе Моуриньо може да се изправи срещу бившия си отбор Интер показа разбивката по урни, която УЕФА направи на 32-та тима достигнали до груповата фаза на Шампионската лига. Жребият е тази вечер в Монако, преди това ще бъдат определин най-добрите играчи за миналия сезон. Португалският треньор и новия му тим Реал (Мадрид) попаднаха във втора урна.

Интер пък е в първа и ще бъде водач на група. Там е и Барселона, но по правилата на УЕФА няма как два тима от една държава да са съперници в една група.

Разпределението в урните бе направено рано тази сутрин като то се извършва според коефициента на участниците. Ввъ всяка група ще има по един представител от урна.

С най-много тимове в тази фаза е Англия, която в групите ще има четири тима. Общо 18 държави имат представители в този етап. От миналогодишните участници в турнира се пускат само 12.

Сред рекордьорите е Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов, който ще опита да стигне до финала при 16-то участие в последните 19 сезона. Двата испански гранда - Барселона и Реал имат по 15 участия, Милан и Байерн (Мюнхен) по 14.

Шест тима са абсолютни дебютанти. Това са Тотнъм, Твенте с Николай Михайлов, Бурсаспор с Димитър Иванков, Жилина, Брага и Апоел (Тел Авив).

От английския Тотнъм, който се завръща в турнира след пауза от 48 години си пожелаха за съперници Интер и Реал (Мадрид).

„Това е нещо наистина голямо. Играхме изключително добре и заслужихме бонуса от Шампионската лига. Искаме големи игри. Искаме Реал (Мадрид) и Интер. Не знаеш колко си добър, докато не играеш с най-добрите", обобщи настроенията на своите нападателят Питър Крауч.

„Нерадзурите" се оказаха предпочитан съперник и за руския Рубин (Казан). От там си пожелаха потокът да бъде допълнен от Челси.

Новините

Най-четените