Полска прокоба застигна Селтик

Прокобата на полския Легия, който отстрани Селтик с общ резултат 6:1 от Шампионската лига, но бе изхвърлен от надпреварата заради участието на нередовен състезател, застигна "детелините", които се провалиха в плейофния реванш срещу Марибор.

Двата отбора завършиха наравно 1:1 в Словения, а във вторник вечерта Марибор се добра до успех с 1:0 в Глазгоу. Маркос Таварес бе героят за гостите на "Селтик парк", след като се разписа четвърт час преди края.

Порто, АПОЕЛ Никозия и БАТЕ Борисов също се класираха за груповата фаза на Шампионската лига след убедително представяне в плейофите. Порто се наложи два пъти над Лил, на реванша с 2:0, и с общото 3:0 не остави съмнения за това, че заслужава мястото си в групите отново.

Яцин Брахими в 49-та минута и Джаксън Мартинес двайсетина минути по-късно след асистенция на Брахими, донесоха и втората победа на португалския гранд на "До Драгао". Порто най-вероятно ще попадне и в първа урна при тегленето на жребия в четвъртък.

БАТЕ Борисов и АПОЕЛ бяха направили ремита 1:1 в първите си срещи, но на реваншите бяха повече от безапелационни и постигнаха чисти победи. АПОЕЛ би с 4:0 Аалборг, с по две попадения в двете полувремена.

Винисиус откри в 29-та минута, а Томас де Винченти добави още едно попадение две минути преди почивката. Ефстатиос Алонефтис в 64-та и бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридан реализираха головете през второто полувреме.

Михаил Гордейчук, Сергей Кривец и Витали Родионов бяха голмайсторите за БАТЕ Борисов срещу Слован Братислава, за успеха с 3:0.

По-рано Зенит остана с човек по-малко още през първото полувреме срещу Стандарт Лиеж, но въпреки това се поздрави с класика с 3:0 и също вече мисли за жребия за групите.

Новините

Най-четените