Столичното дерби Локомотив - Славия няма да се играе

Двубоят Локомотив (София) - Славия няма да се играе.

Срещата трябваше да се проведе на стадион "Локомотив" и да стартира в 15:30 часа, но по вина на домакините мач няма да има.

Това означава, че Славия най-вероятно ще спечели служебно този мач с 3:0, но решението ще бъде взето от Спортно-техническата комисия към БФС при следващото й заседание.

Причината за провала на срещата е отказът на охраната да се нагърби с опазването на реда на стадион "Локомотив".

Всичко това е вследствие на проблемите с лиценза на стадиона и неразбирателството между институциите.

Час и половина преди началото на двубоя е била издадена забранителна заповед от страна на полицията, според която няма право никаква охранителна дейност да се провежда на стадиона в квартал Надежда.

Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов води поредица от телефонни разговори и консултации в опит да се стигне до благоприятно разрешение и срещата да се проведе.

Всички журналисти, президентът на Славия Венцеслав Стефанов и длъжностните лица чакаха в тунела на стадиона в очакване да бъде взето това решение, но в крайна сметка така и не бе даден начален сигнал за мача.

Босът на "червено-черните" заяви, че отборът ще пътува за Варна за следващото гостуване на Черно море от "А" група. След това отборът ще е домакин на Левски на Националния стадион.

„Ако проблемът със стадион "Локомотив" не се разреши, отборът ще напусне първенството“, категоричен бе Николай Гигов.

Новините

Най-четените