Най-идиотските контузии

Рори Макилрой реши да порита с приятели през уикенда и ... сега ще изпусне да добави около 4 милиона лири в банковата си сметка заради мачлето.

Голфър №1 в света си пусна снимка с предпазна шина и тъжна физиономия, след като скъса връзка в глезена и ще пропусне 3 месеца от надпреварите в спорта му. Цялото лято...

Това значи, че Макилрой няма да защитава титлата си на US Open, както и на още два големи турнира в Европа. Ще загуби точки, ще загуби пари от наградните фондове и от спонсорите.

Най-вече от Nike, с който има най-големият рекламен договор в спорта - за около 220 милиона долара за 8 години. Концернът спира да плаща каквото и да е, когато звездата е извън строя с травма.

Това е доста сигурна политика на компанията, защото се предполага, че един голфър едва ли често ще е контузен...

Но Рори върви по утъпканата пътека на най-идиотските травми на спортисти, постигнати на или извън терена при необичайни обстоятелства.

Да пропуснеш цяло световно първенство заради един флакон с пяна за бръснене...

Това звучи смешно, но питайте Сантяго Канисарес. Вратарят на Валенсия трябваше да е титуляр за Испания на Мондиал 2002, когато обаче изпусна атрибута върху крака си и разряза сухожилие на пръст. И потъна в сълзи от яд, че 4 години труд отидоха по дяволите.

Неговата мъка бе късмет за Икер Касияс, който застана на вратата на Испания и ... от тогава никой не може да го измести.

Сериозно усилие се изисква да се сдържиш и да не прихнеш, когато се сетиш как пресягащият се за дистанционното на телевизора Рио Фърдинанд разтяга сухожилие на коляното и пропуска 3 месеца от сезона с Лийдс...

Все пак това е по-скоро травма, която бихме асоциирали с някой пенсионер с наднормено тегло, а не с професионален футболист...

В заключение, преди да ви представим галерията с най-идиотските контузии, нека само си представим прогорената кожа на Кандъл Саймънс от Питсбърг Стийлърс - отбор от НФЛ, който успя да пропусне 2 мача заради раната.

Как я получи ли? Сложил торбичка с лед върху болно място на крака, докато гледал телевизия у дома. Но заспал и я забравил, а тя предизвикала ефекта върху кожата и Кандъл не можел дори да обуе екипировката си...

Ето още примери от тази любопитна и куриозна серия контузии. Ако питате жертвите - те са ужасни.

За останалите - нека кажем, че са доста идиотски.

#1 twoflower 09.07.2015 в 12:54:55

Първо споменават "лъскавото Порше", после "изгоряла злополучната кола" ... която се оказа Ферари. Някой от тези "писатели" гледа ли изобщо какво пише и качва?!

#2 gatogojogo 24.06.2022 в 12:29:33

Канисарес изтърва стъклена бутилка с афтършейв - Уеббоза, ограмотете се....

Новините

Най-четените