Революцията и Титаните

ЦСКА заминава за Либия, където ще сглоби последните детайли от една перфектна подготовка за новия сезон. Всичко бе планирано до секундата, трансферите паснаха като парченца от пъзел и сега отборът, готов и хомогенен, отива да сложи глазурата в чест на революцията на братския либийски народ.

Бенгази ще празнува, салюти, може и някоя бомба да падне. Нищо, че целият свят предупреждава, че за Либия в момента може би не е много подходящо да се пътува. Особено в дните около 17 февруари, когато се очаква лоялистите на Кадафи да опитат провокации и безредици точно в града, от който започна бунта преди година.

Какво им пука на Титаните? Нали могат да вземат някой лев... Така, както върви цялата зимна пауза, тя е едно голямо прибиране за шефовете на ЦСКА. Продадоха Зику за милиони, Нелсън за почти милион, Делев за милион, Платини за доста парички... Привлякоха Присо за 300 000, заведоха отбора в най-мизерния хотел на Анталия, отделиха вече станалите традиционни 0 лева за ремонти на базата, която почна да се руши. Чудесна зима си става за Митко Борисов и Иво Иванов. Защо сега да не разкарат и отбора като мечета от цирка до Либия, нека ги видят местните какви са футболисти! Нищо, че около хотела или стадиона може и да стане напечено, нищо, че пътуването ще е кошмарно и абрусдно да се прави точно преди сезона.

Важното е, че клубът е на печалба. Пардон - собствениците. Защото клубът от тая печалба дотук не е видяно да е реинвестирал нещо.

Разбира се, докато не излети самолетът, не вярваме на турнето. Защото веднъж вече в рамките на тази календарна година ЦСКА тръгна и не отлепи от пистата. Турнето в Испания със съперници Валенсия, Виляреал и още кой ли не, така и не се осъществи. Само създаде хаос около лагера в Анталия и остави отбора без съперници за контроли, та се наложи някакви швейцарски чичковци да запълват едната дата.

Изобщо - това е една революционна подготовка. В революционната обстановка на „А" група. Да не им запари под краката само на титаните, когато революцията от трибуните пак подеме познатия рефрен за „боклуците", който беше хитов преди година и половина. Нещата се промениха, феновете се укротиха, защото отборът нареди победи и взе две купи. Само че важните хора за тези успехи ги няма, изгонени от титаните.

Дали след либийската реалност, Борисов и сие не ги чака революцията на „Армията"? Въпросът е - за тях коя е по-опасна...?

Новините

Най-четените