От лагера на сър Алекс: ФА са комунисти

Един от съветниците на мениджъра на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън - Греъм Бийн поде остра атака срещу ФА, а нападките му са резултат от наказанието на шотландеца да не води тима си пет мача. Бийн съветва сър Алекс по всякакви дисциплинарни въпроси и сега взе нещата в свои ръце, като обясни че Футболната Асоциация действа като "комунистическа държава".

"Това, което всички пропуснаха заради голямото наказание на сър Алекс е следното: Мартин Аткинсън допусна една от най-големите издънки този сезон, след като не успя да справи Давид Луис и той се измъкна безнаказано, на него нищо не му се случи - изригна Бийн пред ESPN.

"Подобна защита на съдиите няма как да е правилна, а веднага след това ФА наказа строго сър Алекс. Видях докладите от мача, в които Аткинсън е критикуван за отношението му към Луис и начина, по който е водил мача, как не се е справил с инцидентите.

"ФА стана като комунистическа държава - не можеш да говориш срещу властта. Вече става ясно, че ако искаш да останеш във футбола, трябва да се откажеш от правото си на свободно изразяване."

Във ФА остана много недоволни от коментарите на Фъргюсън след скандалната загуба на Юнайтед с 1:2 от Челси - сър Алекс обясни, че е "очаквал най-лошото", след като е разбрал, че Аткинсън е получил назначение за този мач.

След това сър Алекс допълни: "Искахме честен съдия или поне силен съдия - но не го получихме."

"Мениджърите и играчите вече не могат да кажат нищо срещу властта, тъй като се страхуват, че ще бъдат наказани - допълни Бийн. - Сър Алекс искаше да обясни, че за този мач трябва силен съдия. Не е казал, че съдията, който свири, не е честен. Той обясни какво точно е имал предвид, но ФА не го взе под внимание.

"Що се отнася до наказанието от пет мача - те са три плюс два от предишно наказание от 2009, което беше условно и което щеше да изтече в края на този сезон.

"Дисциплинарната комисия трябваше да реши дали да добави тези два мача към новото наказание и те решиха да го направят.

"Сър Алекс няма да е на скамейката следващите пет мача, като наказанието започва да тече от събота, от мача с Болтън. Той сам реши да не обжалва, но разбирате, че не е доволен от всичко това."

Новините

Най-четените