Нюансите на истината

На обширна пресконференция изпълнителният директор на Иво Тонев разкри, че новият треньор на Левски от лятото ще бъде Илиан Илиев и че с фаворита за поста Станимир Стоилов не са се разбрали поради условието му в клуба да се върне и Наско Сираков.

Всичко, което каза Тонев, звучеше подредено и логично и едва ли някой се е усъмнил в думите му по време на срещата с медиите.

Клубният шеф заяви, че условията на Мъри да бъде освободен спортният директор Георги Иванов и да му се изплати дължима сума от предишния период като старши треньор са били договорени, но в последния момент той е проявил и претенцията относно Сираков.

Скоро след това Стоилов пък публикува декларация, че се бил отказал от парите, но че през цялото време държал на това, че ще се върне в Левски само заедно с Наско, под каквато и да е форма.

Естествено, и самият той не закъсня да вземе отношение чрез своята трибуна напоследък - страницата си във Facebook, където твърди, че Батков се е съгласил на това, но Иво Тонев не го е приел.

Оказа се, че всеки от изброените има своя истина или поне тя се различава от тази на другите в нюансите си.

Едва ли ще разберем какво точно се е случило на преговорите за нов треньор на „сините", но това вече не е важно.

Факт е, че за добро или зло (най-вероятно за добро!) такъв ще е Илиан Илиев, макар и от лятото.

Той ще може да постави ново начало, необременен от интригите и конфликтите, съпътстващи най-обичания футболен клуб на България през последните години.

Вълшебният халф от 90-те години е фигура, харесвана от всички, и неслучайно Тонев призова останалите извън борда Стоилов и Сираков да подкрепят бившия си съотборник, а те, разбира се, направиха точно това.

В своята досегашна кариера Илиев се доказа като работлив и способен професионалист и лоялен и позитивен човек.

Бившата звезда на отбора идва с тригодишен договор и, както твърди Тонев, ще има цялата спортно-техническа власт. Дано тези намерения се осъществят и на практика и в този случай истината да е една!

Новините

Най-четените