Фюри се отказа от титлите си

Тайсън Фюри вече не е световен шампион. 28-годишният британец се отказа доброволно от титлите си на WBO и WBA, които спечели след победата си над Владимир Кличко миналия ноември.

Реванш между Фюри и Кличко на два пъти бе насрочван, вторият от които трябваше да се състои на 29 октомври, но и в двата пъти британецът отлагаше двубоя.

След второто отлагане на двубоя Фюри призна, че в последната година се е борил с депресия и употребявал сериозни количества алкохол и кокаин, за да избяга от проблемите си.

„Спечелих титлите си на ринга и вярвам, че би трябвало да бъдат загубени на ринга, но в момента не съм способен да ги защитавам, заради което взех емоционалното решение да овакантя скъпоценните си титли – каза Фюри. – Сега се изправям пред ново предизвикателство в живота си, за което знам, както срещу Кличко, че ще постигна целта си.“

Овакантяването на титлите подсилва слуховете за двубой между Владимир Кличко и Антъни Джошуа за двата вече свободни колана. От WBA казаха, че в момента Фюри остава със статут на главен претендент за титлите и ще има възможност да се бие срещу шампиона, когато се завърне към бокса.

Британският боксов контролен борд обаче може да отнеме боксовия лиценз на Фюри, съобщава BBC. 28-годишният Джипси Кинг ще трябва и да се изправи пред антидопинговите власти и да се защитава по обвинението, че е дал положителна проба през февруари 2015-а.

Новините

Най-четените