Рома прибира Карло Анчелоти?

Италианският гранд Рома иска да привлече настоящия мениджър на Челси Карло Анчелоти, който да замени сегашния бос на римляните Клаудио Раниери.

Италианецът изживява труден период на „Стамфорд Бридж" и заради слабото представяне на шампиона на Англия въпросът с освобождаването му е актуален всяка седмица.

Според италианските медии, Рома ще се опита да привлече Анчелоти през лятото, а двете страни имат дълга обща история - като футболист 51-годишният днес Карло е ритал осем сезона за столичния клуб.

С Анчелоти начело Челси спечели едва две победи в последните си 11 мача и собственикът на клуба Роман Абрамович отново заяви, че това представяне не го удовлетворява.

Повечето специалисти на Острова обаче са на мнение, че няма опасност Анчелоти да загуби поста си в Челси до края на сезона, все пак в първата си година в Лондон той спечели дубъл. Но появата на Рома на хоризонта е отлична алтернатива за него, въпреки че Анчелоти има още един сезон до края на договора си с Челси. Все още обаче остава открит въпросът за бъдещето на Клаудио Раниери, като най-вероятно той ще трябва да си търси работа в някой по-малък клуб.

Новините

Най-четените