Балъков с вот на доверие

Красимир Балъков ще продължи да бъде треньор на бургаския Черноморец въпреки слабите резултати в последните срещи. Тимът няма победа през пролетта и се срина в класирането на А група, макар в началото на сезона да бе сред лидерите. Бившият халф на националния отбор има договор за още пет години и днес от ръководството му гарантираха вот на доверие до края на контракта.

„Ние сме още в самото начало, защо да си променяме стратегията. Основата на нашите общи действия е съвсем друга. Тя няма нищо общо, с това което става до момента. Днес това не е въобще от значение за мен - какво се случва с отбора тази година", коментира президентът на Черноморец Митко Събев пред Дарик радио.

Шефът на Петрол бе категоричен, че до началото на новия сезон на стадион „Лазур" ще разполага с козирки и националния отбор спокойно ще може да играе срещите си в Бургас. Подобна идея изказа и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Преди десетина дни в свое интервю Михайлов прогнозира, че до две години настоящия национален стадион ще загуби лиценза си и тимът ще бъде принуден да се премести край морето.

В предстоящите планове на ръководството влиза изграждането на козирка над сектор „Г", която ще покрива нови 4500 седящи места, с които общият брой на покритите места на стадион „Лазур" ще достигне 13 500.

В процентно отношение това означава, че съвсем скоро броят на местата за зрители на стадиона под трите козирки ще достигне 75% от неговия капацитет, с което ще бъдат спазени и най-строгите изисквания на световната и европейска централи ФИФА и УЕФА за провеждането на футболни срещи от най-висок ранг.

До 3 април трябва да приключат и настоящите подобрения на стадион "Лазур". Дотогава трябва да бъде поставена новата тревна настилка и Черноморец да може да изиграе домакинството си на "Левски" на обновеното си съоръжение.

Новините

Най-четените