Богдан Шумаров се бие за нова европейска титла на SENSHI 5

Опонент на българския боец ще бъде елитния боец от Естония Майкел Астур

Силен мач за Европейския пояс на WAKO PRO ще бележи края на предстоящата бойна галaвечер SENSHI 5. На 22 февруари в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна последният девети сблъсък от бойната карта на галата ще изправи на ринга един срещу друг европейския ни шампион по кикбокс за професионалисти Богдан Шумаров и естонеца Майкел Астур. Битката ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг.

23-годишният българин Богдан Шумаров може да се похвали с десетки победи от национални и международни първенства. Сред тях са Европейски шампион по кикбокс за професионалисти на WAKO PRO в категория до 71.8 кг през 2017 г, през същата година става световен вицешампион по кикбокс на WAKO и вицешампион на световните игри по кикбокс. Българският боец завоюва и европейска титла на WAKO през 2016 г., а още като юноша става балкански и световен шампион.

Майкел Астур също не бива да бъде подценяван. През миналата година естонецът става бронзов медалист на световното първенство по кикбокс на WAKO, а година по-рано е втори на европейския шампионат. Астур е двукратен национален шампион по кикбокс в родината си и първенец на отвореното първенство на Финландия през 2016 г.

Сблъсъкът между Шумаров и Астур ще сложи край на бойното зрелище, което ще зарадва публиката с общо 9 двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full Contact, Wako Pro K-1 и WAKO PRO Low kick. В ролята на рефери на някои от срещите ще влязат част от специалните гости на събитието - холандските кикбокс величия Ернесто Хуст, Семи Шилт и Петер Артс, както и генералният секретар на Световния киокушин съюз KWU Шихан Александър Пичкунов.

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева.

SENSHI 5 се провежда със специалното съдействие на А1, Централна Кооперативна Банка, ЗАД "Армеец", "България Ер", "М Кар София" и Bang&Olufsen.

Новините

Най-четените