Суарес разбира съдбата си на 8-ми август

Новото попълнение на Барселона Луис Суарес ще разбере дали ще може да тренира с новите си съотборници след точно една седмица.  Уругваецът ще се яви пред арбитражната комисия на ФИФА в Лозана, Швейцария, където ще даде своите обяснения по обжалваното от него наказание.

Санкцията, която световната централа наложи на бившия стрелец на Ливърпул, заради ухапването на Джорджо Киелини в мача между Аржентина и Италия, лишава играча от правото да играе футбол за срок от четири месеца, както и да стъпва на стадион или да тренира със своите нови съотборници.

Преди няколко дни се появи информация, според която наказанието на Суарес може да бъде сведено само до забрана за участие в мачове на националния отбор. Това обаче няма да се случи, като оптималният вариант за редуциране на наказанието предполага отпадане на частта от санкцията, която забранява на играча да тренира с отбора.

До този момент ръководството на Барселона бе наело екип от лични трениори, които да проведат подготовка с нападателя. Докато останалите играчи на каталунците тренират на новата тренировъчна база на английския национален отбор "Сейнт Джордж", Луис Суарес отиде в Испания, където ще проведе слевдащия етап от тренировъчния си план, докато чака развитие на неговия случай.

Новините

Най-четените