Волейболистките заминаха за Евро 2011

Женският ни национален отбор по волейбол замина тази сутрин за Италия. В петък там стартира европейското първенство, а страната ни е в група D заедно с отборите на Русия, Холандия и Испания. Мачовете на нашите ще се играят в залата в град Бусто Арсизио край Милано.

Домакин на шампионата освен Италия е и Сърбия като именно в Белград ще се играят мачовете от финалната четворка. В надпреварата участват 16 отбора, а формулата по-която ще се провежда той е същата като за Евро 2011 при мъжете: за втората фаза се класират първите три от всяка от четирите предварителни групи. Първият ще играе директно на четвъртфинал, заелите второ и трето място ще играят допълнителни плейофи.

Селекционерът на националния тим Димо Тонев качи на самолета за Италия 14 волейболистки. В състава попаднаха разпределителките Любка Дебърлиева и Лора Китипова, либерата Кристин Колчагова и Ива Монова, центровете Страшимира Филипова, Цветелина Заркова, Христина Русева и Габриела Коева, диагоналът Емилия Николова и посрещачките Мария Каракашева, Елица Василева, Добрияна Рабаджиева, Кремена Каменова и Таня Събкова. От групата, която последната седмица се готви в София, отпадна единствено третата разпределителка Цветелина Николова.

Днес българките ще проведат една тренировка, а утре ще имат две занимания. Първият мач на състава ни е в петък срещу Русия. Целта на българките най-напред е да се класират за втората фаза на шампионата.

"Трудно е при жените. Изживяха известни сътресения. Надявам са да са останали в миналото. Моите очаквания са да продължим след групата и да продължим напред. Там до където стигнем. Нека да им пожелаем успех. Ще следим мачовете с интерес", обяви още вчера пред gong.bg президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров.

Новините

Най-четените