Мюленстийн: Срещу Юнайтед се играе лесно

Мениджърът на Фулъм Рене Мюленстийн похвали тима си за равенството 2:2, което последният във Висшата лига измъкна на „Олд Трафорд".

Фулъм повече чрез Стив Сидуел, малко преди края Робин ван Перси и Майкъл Карик дадоха аванс на Юнайтед, но в края на 5-минутното продължение Дарън Бент донесе точката на гостите.

„Не мисля, че домакините ни затрудниха кой знае колко - заяви холандецът, който доста време работи като помощник на сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед. - Планът им за мача веднага стана ясен: всеки, който хване топката трябваше да я праща към нашата врата. Но смятам, че се отбранявахме добре.

„Ако отборът ти е добре организиран и вратарят си е на мястото, то мачът може да е лесен. Ние имахме нужда от повече креативна игра, за да накараме Юнайтед да се открие.

„Факт е, че в този мач Юнайтед не взе точките, които всички смятаха за сигурни и задължителни.

„Смятам, че срещу нас Юнайтед показа всичко, на което е способен този тим в момента. Вижте колко центрирания и колко удари направиха. Смятам, че през първото полувреме играхме много добре, а после вече стана истинска битка."

Според Мюленстийн отборите, които гостуват на „Олд Трафорд" няма да са толкова уплашени, колкото преди, не само защото Юнайтед има четири загуби у дома.

„Беше трудно, но се преборихме - допълни холандецът. - В съблекалнята след мача атмосферата беше все едно сме спечелили. Надявам се, че това ще ни помогне да се спасим."

Новините

Най-четените