Актьорите, останали под сянката на най-голямата си роля

Актьорската професия определено не е лека. Освен чисто физическите натоварвания покрай заснемането на филм - дългите часове на снимки, физическата подготовка за роли, диети и фитнес, за да се поддържаш в определена форма, а понякога и драстичните промени в теглото, за да паснеш на даден персонаж, съществуват и много други затруднения.

Едно от тях е да поддържаш определен имидж, за да получаваш по-хубави роли (и съответно да печелиш повече пари). Това зависи колкото от самите физически качества на актьора, така и от предишните роли, които е изиграл.

Перфектният баланс е, когато ролята е достатъчно голяма и видима, за да се забележи таланта на дадения актьор и това да изстреля кариерата му.

Проблемът идва обаче, когато ролята стане толкова голяма и толкова значима, че надскочи самия актьор и той стане по-известен с нея, отколкото със собственото си име.

И дори в един момент хората да запомнят името, тази роля ги преследва години наред, а понякога и до края на самата им кариера.

Така например Леонардо ди Каприо трябваше да положи години години труд, за да престане да бъде свързван преди всичко с "Титаник".

В галерията можете да видите още няколко такива актьори, които така и не надскочиха най-голямата си роля.

Новините

Най-четените