Григор: Готов съм за титла от Шлема

"Мислиш ли, че си готов да спечелиш турнир от Големия шлем?", беше един от въпросите, на които Григор Димитров трябваше да отговори след двубоя с Лукаш Лацко от втория кръг в Мелбърн.

"Ако ме питате, бих ви отговорил с "Да", но това е нещо, което определено трябва да покажа във всичките си мачове и да бъда по-постоянен. Дали съм готов? Да, мисля, че съм готов. Но преди да достигнеш до финал на това ниво, трябва да преминеш през поне няколко играчи, които са на върха на ранглистата в момента и играят най-добрия си тенис", каза Гриор.

"Мисля, че играта се е развила толкова много през последните години и сега е изключително трудно да спечелиш титла от шлема. В момента има много тенисисти, които са по-възрастни, имат по-голям опит и са в добра физическа форма. Все пак в цялата си кариера съм работил, за да достигна до тези мачове с топ играчите и винаги излизам на корта, за да ги спечеля, защото се целя много по-нависоко", добави той.

Първата ни ракета коментира и трудната победа на Мария Шарапова, която отрази два мачпойнта на Александра Панова преди да си осигури място в следващата фаза.

"Аз трябва да бъда последният човек, който да коментира това. През всички тези години тя не е спирала да се бори, преминавайки през всичко, което ѝ се изправи на пътя, и преодолявайки всички препятствия. Тя е най-големият боец на корта", завърши Димитров.

Още в TennisKafe.com

Новините

Най-четените