Григор Димитров достигна осминафиналите във Вашингтон

Григор Димитров започна с очаквана победа участието си на турнира "Citi Open" във Вашингтон. Като поставен под №6 в основната схема, българинът стартира директно от втория кръг, където надделя над Гуидо Пея със 7-6(1) 6-4.

Григор показа желание и мотивация в големи периоди от мача срещу световния №100, но трябваше да се пребори със сериозен срив, който можеше да му коства първия сет.

Димитров откри с гейм на нула, а веднага след това проби и затвърди с нов убедителен гейм за 3-0. Българинът продължи да печели безапелационно подаванията си, а с нов гейм на нула дръпна с 5-2 само след двайсетина минути игра и всичко изглеждаше безпроблемно за него в тази първа част.

Но в този момент последва необяснимо отпускане. Григор направи няколко непредизвикани грешки и не успя да притисне Пея в осмия гейм за нов пробив, а след това аржентинецът върна брейка, след като Димитров предаде гейма си с две грешки от форхенд след 30-30.

Ситуацията стана сериозна, след като аржентинецът стигна до три скрити сетбола в 11-ия гейм, който Григор предаде с двойна грешка. Но българинът успя да преодолее срива в най-важния момент.

Пея сервираше за сета и стигна до 40-15 и два сетбола, но двойна грешка и два дълбоки форхенда на Григор доведоха до брейкпойнт. След това българинът размина уверено съперника си на мрежата и се добра до тайбрек, в който отпусна само една точка на аржентинеца.

С два затвърдени пробива Григор Димитров дръпна с 5-1 във втория сет. Дълбоки ретури и хубав минаващ удар дадоха три брейкпойнта на Димитров в третия гейм и защитата на Пея се пропука още при първия.

Българинът затвърди без проблеми, а малко по-късно проби отново. Той стигна до нов брейкбол след двойна грешка на Пея, а аржентинецът не издържа на агресията на Григор от основната линия.

Първата ни ракета затвърди трудно втория пробив, отразявайки брейкбол на аржентинеца, но при 5-1 вече докосваше победата. В осмия гейм Григор сервираше за мача, но допусна серия от непредизвикани грешки, която позволи на Пея да върна единия пробив, след което с убедителен гейм се доближи само на един от българина. От втория си опит обаче Григор приключи двубоя след близо час и половина.

На осминафиналите Григор се изправя срещу Стийв Джонсън, който се справи с Бърнард Томич с 6-7(7) 6-4 6-2 за два часа игра. До момента Димитров и американеца са се срещали само веднъж, като това се случи по-рано през този сезон, когато първата ни ракета спечели със 7-6(8) 6-2 7-6(2) във втория кръг на Уимбълдън.

Новините

Най-четените