Ясен е жребият на Григор в Индиън Уелс. В една половина е с Надал

Григор Димитров е поставен под №4 в основната схема на Мастърса в Монте Карло. Българинът ще почива на старта, а в първия си двубой на червени кортове за сезона ще се изправи срещу победителя от срещата между Паоло Лоренци и Филип Краинович.

Димитров е изиграл общо пет мача срещу тези съперници и до този момент не е допускал поражение срещу тях. Първата ни ракета води убедително с 4-0 победи срещу сърбина, докато с италианеца са се срещали само веднъж - на Australian Open през 2016-а, когато Григор се наложи с 6-3 7-6(8) 6-3.

През изминалия сезон българинът приключи участието си в Монте Карло още след първия си мач, а ако този път успее да преодолее тази фаза, то тогава в трети кръг може да срещне Алберт Рамос-Винолас и Филип Колшрайбер.

Ако пък успее да повтори постижението си от 2013-а и 2015-а, когато достигна до четвъртфиналите, то там негови противници могат да бъдат Давид Гофен и Роберто Баутиста Агут.

При евентуално класиране за полуфиналите Григор е възможно да срещне играчи като Новак Джокович, Доминик Тийм и 10-кратния шампион Рафаел Надал.

Новините

Най-четените