Най-влиятелните plus-size модели в света

Когато стане дума за мода, повечето хора си представят слаби, дори понякога прекалено слаби дългокраки манекенки с леко изморен вид. Само че модата, както и всяка друга сфера, се променя с времето и с обществените нагласи.

Допреди десетилетие трудно можехме да си представим жена като Ашли Греъм да е един от най-популярните световни модели.

Тогава едва ли пищните форми на Ким Кардашиян щяха да бъдат възприеман от толкова мъже за сексапилни и може би тя нямаше да е толкова известна за сметка на по-слабата и фина сестра - Кендал Дженър. Времената обаче са други и модната индустрия нямаше как да не последва тенденциите.

Така на преден план излязоха plus-size моделите - жени с по-голям размер дрехи, които обаче не се притесняват да демонстрират телата и сексапила си. Сега вече те са навсякъде - по кориците на най-елитните модни списания, по тези на мъжките издания, в рекламните кампании на най-големите брандове.

Влизат в класациите за най-красивите и най-желаните знаменитости, а доста мъже въздишат по тях, макар и да не си го признават.

Освен това повечето манекенки в големи размери редовно говорят публично и съвсем откровено за битките си с хранителните разстройства и пътя си към доброто самочувствие - проблеми, с които много съвременни жени се сблъскват. Затова и plus-size моделите са толкова популярни - мнозина могат лесно да се асоциират със съдбата им.

В галерията ще видите 10 от най-влиятелните от тях, макар че този списък далеч не е изчерпателен.

Новините

Най-четените