Без CR7: Идеалните 11 на Реал Мадрид и ПСЖ

Моментът наближава. Големият мач е почти тук!

Сблъсъкът между Реал Мадрид и Пари Сен Жермен е най-очакваният на 1/8-финалите в Шампионската лига и наистина не можем да чакаме повече.

Лигата на богатите остана единствената надпревара, в която „кралете“ имат реален шанс за трофея, след като отпаднаха за Купата на краля, а в Примера изостават на цели 17 точки зад лидера Барселона.

Тимът на Зинедин Зидан спечели последните две издания от турнира и направи историческа първа защита на трофея в сегашния формат на Шампионската лига, но ПСЖ е гладен за успехи и за да ги постигне, ще трябва да се научи да побеждава големите.

Реал спечели едва пет от последните си 11 мача във всички състезания, в които запази само две сухи мрежи, а атакуващата мощ на ПСЖ е страховита.

Парижани имат отбелязани 114 гола досега през сезона във всички състезания, а нападателното трио Килиан Мбапе, Единсон Кавани и Неймар е вкарало повече от 60% от попаденията на ПСЖ – общо 75.

Затова и няма място в идеалния ни отбор за нито един от представителите на BBC. Там позициите са запазени за MCN.

Наистина, в последно време Кристиано Роналдо отново започна да бележи и вече има 23 попадения през сезона, а и не трябва да забравяме, че Шампионската лига е неговият турнир. В груповата фаза португалецът наниза цели девет гола в рамките на шест мача.

И все пак статистиката му е по-слаба дори от тази на Килиан Мбапе, който е бил въвлечен в отбелязването на 29 гола (15 гола + 14 асистенции), а Роналдо добавя пет асистенции към 23-те си попадения.

И въпреки това, Реал има предимство с шестима свои представители в идеалната 11-орка срещу петима от ПСЖ.

Вижте повече в галерията.

Новините

Най-четените