Ювентус срещу Реал: 8 любопитни факта преди финала на Шампионска лига

Тази вечер от 21:45 часа на „Милениъм Стейдиъм“ в Кардиф Ювентус излиза срещу Реал Мадрид в спора за трофея в Шампионската лига.

Тазгодишният финален сблъсък изправя един срещу друг „бианконерите“, които имат допуснати едва три гола, срещу най-добрата атака в лицето на „кралския клуб“.

Мачът е повторение на финала в Амстердам от 1998 г., в който настоящият треньор на „лос меренгерс“ Зинедин Зидан защитаваше цветовете на торинския гранд при загубата с 0:1.

Срещата е и сблъсък между легендата на Юве Джанлуиджи Буфон, който ще се опита за първи път да триумфира в най-престижната европейска клубна надпревара, и звездата на Реал Кристиано Роналдо, който е в топ форма с 13 гола на сметката в последните девет мача. Португалецът също така е предолявал Буфон при всяка от четирите срещи помежду им.

В съставите на двамата треньори не се очаква да има някакви големи изненади. Масимилиано Алегри може да разчита на обичайните титуляри, докато пред Зинедин Зидан стои само въпроса дали да заложи на Гарет Бейл от първата минута или на Иско.

В галерията може да видите 8 любопитни факта преди финала.

Новините

Най-четените