Пеп: Съдиите могат да решат всеки мач; Клоп: Победихме заслужено

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изтъкна редица съдийски грешки по време на двата четвъртфинала с Ливърпул, които са повлияли на крайния изход на двубоя.

Мърсисайдци спечелиха реванша с 2:1 и с общ резултат 5:1 продължават напред.

Сити отбеляза ранно попадение, но след това редовен гол на Сане бе отменен, което предизвика гнева на Пеп и той бе изгонен на трибуните.

"Поздравления за Ливърпул. Дано те представят достойно Англия. Казах на съдията, че за мен голът на Сане е редовен и затова бях изгонен.

Всичко щеше да е различно при 2:0 в наша полза. Щеше да е различно и ако при гола на Салах в първия мач бе вдигната засада.

Също така, ако попадението на Габриел Жезус бе зачетено. В този турнир силите на отборите са много изравнени и затова съдийските решения са толкова важни. Те могат да решат изхода на всеки мач", заяви Гуардиола.

Колегата му от Ливърпул Юрген Клоп изтъкна, че тимът му е контраатакувал много успешно и победата е заслужена

"Тази вечер бе доста трудно, особено в началото. Сити вкара красив гол, който им подарихме. Очаквах нещо подобно, но съм доволен от реакцията на моите футболисти.

Съперникът пое всички възможни рискове, докато ние се защитавахме добре и имахме нужда и от малко късмет.

Бях много щастлив на полувремето, ако трябва да бъда честен. Гуардиола реши да рискува и това можеше и да му се отплати.

Те можеха да вкарат два или три гола през първото полувреме, но бе напълно ясно, че ако успеем да задържим топката, ще стигнем до положения за гол.

С поледната атака за първата част показахме как се контраатакува и точно по този начин вкарахме и двете попадения. Освен това се защитавахме много добре. Това не бе най-силният ни мач, но смятам, че победихме заслужено", обобщи Клоп.

Новините

Най-четените