Тактическият маестро Конте заслужаваше победата: 5 извода след Челси - Барселона 1:1

Барселона взе предимство, но Челси впечатли и даже надхвърли очакванията - такива изглеждат позициите на съперниците в големия сблъсък след 1:1 на „Стамфорд Бридж" снощи.

Голове на Вилиан и Меси донесоха равния резултат в първия двубой между двата тима от 1/8-финалите в Шампионската лига, който остави решителните моменти за реванша.

Антонио Конте беше казал преди мача, че Челси трябва да направи перфектен мач, за да сломи Барселона и „сините" наистина не бяха далеч от съвършенството.

Но една фатална грешка на Андреас Кристенсен в 75-ата минута даде възможност на Иниеста и Меси да комбинират светкавично и аржентинецът да вкара първия си гол във вратата на Челси в едва деветия си мач срещу този тим.

В целия двубой Барселона контролираше топката, но чистите положения бяха за Челси - две греди на Вилиан и един опасен шут на Азар преди почивката, както и попадението в 62-рата минута, с което Вилиан заслужено се разписа и даде аванс на Челси.

В галерията може да видите пет основни неща, които научихме след разменените удари в първия рунд между Челси и Барселона.

Новините

Най-четените