15 налудничави факта за братска Русия

Датата девети септември все още е считана за празник от някои българи, въпреки че според историческите факти поводите за празнуване са меко казано спорни.

Реално, деветосептемврийският преврат от нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г. представлява насилствена промяна в държавната власт в България.

Тогава е свалено правителството на Константин Муравиев, а на власт, с помощта на окупационната Червена армия, идва правителството на Отечествения фронт, начело с Кимон Георгиев.

След тази дата България попада в съветската сфера на влияние и през следващите 45 години си остава в нея.

Историческите факти трудно биха обяснили безгранична любов на редица наши сънародници към епохата на социализма. В човешката душа се случват неща, които често остават непонятни за рационалната мисъл.

Не е задължително да си фен на соца обаче, за да харесваш Русия. Знаете, руската култура е едно, политиката е друго и т.н...

Ако човек се поинтерусва, действително може да открие някои наистина феноменални факти за Русия и руския народ, които просто не биха били мислими, ако тази огромна страна по някакви нелепи обстоятелства не съществуваше на картата.

Вижте в галерията 15 наистина любопитни, забавни и направо феноменални неща, които могат да се случат само и единствено там.

#1 Bai Hoi 09.09.2016 в 14:31:36

За миг се зачудих защо няма нито един коментар под статията, ама после се сетих, че всякакъв коментар тука май е излишен...

#2 Gastaroll 09.09.2016 в 14:43:49

Няма нищо братско във взаимоотношенията между България и Русия. Моля сложете "братска" в кавички.

#3 boris 09.09.2016 в 14:46:57

Как може да пишете против братска Русия, точно та тази светла дата, когато те са не освободили от Сакскобурготско робство?

#5 maznislav 09.09.2016 в 16:07:00

Ако под братска имате предвид че те ни третират като малко братче дето могат да го бият колкото искат и да ни казват какво да правим, да братя сме.

#6 Шамито 09.09.2016 в 16:17:00

Ау преврат било.А какво беше свалянето на Бай Тошо?Ами на Орешарски?Ето затова я наричам курвенска тази демокрация.Съветска окупация защото имаше договореност в Ялта.А къде видяхте договореност на Великите сили през 1989 г.Как ли щяхте да виете ако СССР се беше опитала да сменя политическия режим в САЩ?

#7 sim4o 09.09.2016 в 16:25:49

..."Не е задължително да си фен на соца обаче, за да харесваш Русия. Знаете, руската култура е едно, политиката е друго и т.н..." ------------------------- Не само не е задължително, а и е много странно, да се свързват постоянно понятия , като Русия и приемане на нейната култура , подкрепа за руската позиция с изповядване на леви идеи? Това, на тъпите соросоиди, хич не съм могъл да го втълпя... Те, сиромашките , кой знае защо считат, че "руско" и "комунистическо" са синоними и упорито, ама и доста малоумно се емват да громят всичко руско обвързвайки го с някакви си леви идеи! Налудничаво ... .. добре е споменато в заглавието! Хубаво написано! Че в Русия си е Капитализъм и дясно-олигархично управление! Левите партии там са в Опозиция .. и даже руските комунисти имаха общи прояви с хората на Борис Немцов, примерно. Ето .. да се чете от седерастите - соросоиди .. http://krasvremya.ru/boris-nemcov-razogrevaet-kommunistov/ rusbg.com›zyuganov-s-nemtsovyim-bratya-navek.html ..."Вместе с коммунистами с трибуны "зажигал" и один из лидеров "Солидарности" Борис Немцов. А федеральное руководство КПРФ еще в марте разослало письменную директиву в свои региональные отделения.." А управляващата - "Единна Русия" си е дясна партия! Но кога ли, седерастите - соросоиди са проявявали способност да мислят ?? .. .. нека си бръщолевят!

#8 TheRock 09.09.2016 в 16:41:09

Точно така, Русия е държава на мафията а населението е деградирала измет. Парадоксалното е че комунистите се превърнаха в нацисти, те дори не са фашисти. Ноооо, дълбока е руската душа няма разбиране.

#9 TheRock 09.09.2016 в 16:42:55

Проблема на малоумните посткомунистически идиоти, е че те не разбраха че капитализма вече е друг и няма нищо общо с олигархичния му руски вариант.

#10 sim4o 09.09.2016 в 16:50:11

Иначе за братството и за големия и малкия брат .. Ами не съвсем изяснени са събитията от преди векове, но има не едно и не две мнения за Древна Рус, като за държава попаднала под силно българско влияние (някои говорят направо за българска държава).. ето примерно " КИЕВСКОТО БЪЛГАРСКО КНЯЖЕСТВО" Димитър Димитров, 2009г. ... В.Ростов : .."Болгарская составная Почему нынешний русский язык более похож на болгарский , чем на белорусский и украинский? Это кажется странным, ведь территориально Россия не граничит с Балканами, а граничит с белорусами и украинцами, у которых в языках почти нет никакого болгарского влияния, а если оно и находится, то это — привнесенные уже через Россию балканские языковые реалии.. А потому изучение туземцами Московии славянского языка шло через религию, которая опиралась на болгарские тексты. Вот почему в Рязани, Москвы, Тулы, Костромы, Вятки, Мурома и прочих земель познавали славянский язык от болгарского языка ... общее с болгарами, от болгарских книг..." http://www.e-reading.club/book.php?book=99743 "Когда крестилась Киевская Русь" ... "През 1817 година е открит един забележителен ръкопис върху пергамент, съдържащ различни, предимно богословски съчинения от гръцки автори в превод на „църковнославянски език” – поне така твърдят руските му изследователи. В него те виждат „втората по време на нейното преписване руска книга”. Последвалите проучвания на ръкописа обаче показват, че името на киевския княз е било написано върху заличеното име на българския цар Симеон, запазено върху друг по-късен препис на същия сборник. След махането на подвързията при реставрацията на ръкописа може да се установи вече със сигурност и че листът с посвещението, заедно с други 7 листа с високохудожествени илюстрации, са били допълнително прикачени към руския препис от 1073 година и първоначално са украсявали неговия български протограф от Х век – Цар Симеоновият Съборникъ. Тази книга е предварителна публикация на изследванията на Асен Чилингиров върху текста и украсата на българския протограф, от който е преписан руският ръкопис и от чиито останали части са запазени следи в стотици руски ръкописи, преписвани чак до ХІХ век и съставящи основното ядро на руската средновековна книжнина. В това число влизат сборници с историческо, поучително, богословско, но и забавно съдържание...." --------------------------- Та - безспорно имаме Голям и Малък брат .. Големият май е дал на Малкият много - основи на държавността, покръстване, литература, език , азбука ... Но тъпоумната соросоид-седерастка сган, се мъчи тези факти да не се изучават .. и тука тя е рамо до рамо с московските "историчари" ... Поздрави

#11 sim4o 09.09.2016 в 17:05:50

TheRock | 09.09.2016 16:42 Проблема на малоумните посткомунистически идиоти, е че те не разбраха че капитализма вече е друг . ---------------------------------- Абсолютно! И не разбра, тъпата седераст-соросоидна сган, че комунистите в руската политическа сцена, са ЗАЕДНО С РУСКИТЕ СОРОСОИДИ! Мине, не мине и правят някаква си "обединена опозиция" а световните соросоидни медии се прехласват! да, ама в България, тъпоумните седерасти, не возприемат нищо .. те си живеят в паралелен свят .. мислят си, че нещата по света, са били както преди 20 години! Не-е-е-е другари .. ... соросоиди тъпи .. в Русия е КАПИТАЛИЗЪМ и ГЛОБАЛИЗАЦИЯ .. Транснационалните фирми, отдавна са там и са завладели пазара! Лада е поне 60% на Нисан–Рено, джиповете на БМВ в Европа се сглобяват само в заводите в Калининград на БМВ-Русия ,в "Лукойл" има капитали на американски евреи! НИВА е вече бранд на фирмата Шевролет! http://www.zr.ru/cars/vaz/cars/ А соросоидите , продължават да заклеймяват Ладите като "соц коли" Налудничавост .. хубаво го имаме изведено в заглавието! И да попитам - коя държава, соросоидите, не са диваци и варвари? Все пак - да не забравяме , че много от тях имат психиатрични проблеми .. ако бащата на седераста е брат на майката, а тя си е умствено изостанала .. какви коментари и познания , освен дежурното бръщолевене за комунистите и за Путин да очакваме? Ами никакви! Поздрави

#14 dedo adji 09.09.2016 в 19:17:44

Палма, да не Ви падна някой кокосов орех на главата?

#15 TheRock 09.09.2016 в 19:30:17

Когато покръстваме Киевска Рус, България е била голяма държава а Киевското княжество е било "малък брат". Коментирайте историческите факти към времето когато са се случили, а не съобразно съветските исторически съчинения!

#17 sim4o 09.09.2016 в 19:37:33

Palma Kaktusova | 09.09.2016 18:57 Та - безспорно имаме Голям и Малък брат .. Големият май е дал на Малкият много - основи на държавността, покръстване, литература, език , азбука ... ------------ Мнооого спорно, кой на кого е дал. ------------ Палмице .. за абуката и древната литература се знае почти на 100%! Азбуката е привнесена по руските земи! Само тъп идиот може да спори и да твърди, че е спорно .. нещата са си напълно ясни. За основаването на Киев и за приемането на християнството .. все още недоизяснено, ама и там се подразбира кой е голям брат, кой малък.. Просто иска четене и мислене! Ей например думите роденият в Австро-Унгария учен Юрий Венелин . ей какво пише в 1830г. : ..." Юрий Венелин высоко ценил древнеболгарскую литературу. "Можно с достоверностью полагать, — писал он, — что ни одно из славянских племен не имело столько рукописей на своем наречии, как болгаре... Кто из европейских народов может похвалиться такою письменною древностью на своем языке?" . На основе анализа старых славянских и греческих рукописей он пришел к выводу о том, что христианство было распространено среди болгар задолго до официального его принятия болгарским государством при царе Борисе (в 864 г.). В спорном тогда вопросе о происхождении Кирилла и Мефодия ученый придерживался мнения, что создатели славянской азбуки являлись болгарами, родившимися в славянских землях. И именно потому просветители стремились помочь культурному возвышению соотечественников . Стремясь обратить внимание исследователей на некогда могущественный, образованный, а к началу XIX века почти забытый европейцами порабощенный болгарский народ , Юрий Венелин бросал упрек русской общественности: "Пусть иностранцы, по неведению или по нерадению, мало о них заботятся, но тем непростительнее нам забыть болгар , из рук коих мы получили крещение, которые нас научили читать, писать, на коих природном языке совершается наше богослужение, ... коих колыбель сопряжена неразрывными узами с колыбелью русского народа " ... Поздрави И чети Палмице!

#18 sim4o 09.09.2016 в 19:44:56

Palma Kaktusova | 09.09.201619:30 Не, правят ми вятър с палмови листа. --------------------------------- Ей там ви са интересите и знанията Палмице - в духането! Лошо няма - роденият да пълзи - да лети не може ...! Но все пак- за да не се изказвате неподготвена .. ей да четете и да мислите: 1.Има два народа братя .. 2.Единият е Голям брат - учи по-малкия да чете и му дава литература за образец, създава му държавност, дава на древната му държава аристокрация .. 3. Освен това - според разни изследователи и документи - го въвежда в лоното на християнството! Та това е Големият брат - другият брат - който получава култура и азбука - е Малкия брат.. Поздрави

#19 dedo adji 09.09.2016 в 20:02:09

Сим4о, старшинството в братството може и да се измени. Имаме аналогично отношение между Англия и САЩ. Аз имам двама племенници. По-възрастният е 80 кг, по-малдият 160. Кой аджеба е по-големият брат? А Палмичка не се хаби да я просвещаваш. Тя е забила накриво из пустинята, дано си намери оазиса.

Новините

Най-четените