Момичето, което се самоуби заради домашно порно

Тя е на 31 години, обикновено момиче от малко градче до Неапол. Но животът й се превръща в кошмар заради няколко злополучни клипове, на които е заснета да прави секс с различни мъже. По неволя Тициана Кантино изведнъж се оказва "звезда" в порносайтовете. Секс-записите й са гледани над 1 милион пъти.

Историята завършва фатално. Преди няколко дни, на 13 септември момичето се самоубива в мазето на дома си.

Всичко започва на шега.

Тициана и нейни приятели решават да се позабавляват. Тя прави секс в различни варианти и пози, с няколко партньора. Всичко това се заснема с обикновен мобилен телефон. После момичето изпраща клиповете на четирима приятели.

И колелото се завърта. Няколко дни по-късно едно от видеата е публикувано в порно сайт. После се появяват и останалите записи. Хиляди потребители ги гледат и на свой ред продължават да ги свалят и разпространяват.

По време на заснемането Тициана пита: "Видео ли правиш? Браво!". Тази фраза става невероятно известна буквално за един ден в Италия. В социалните мрежи се говори само за това, във Facebook се създават групи, които осмиват момичето, телевизиите правят анкети с въпроса "Видео ли правиш? Браво!", започват да се продават тениски с този надпис.

Но Тициана не е искала подобна известност. Хората я разпознават по улиците, подиграват й се, тя става обект на най-злостни коментари във виртуалното пространство.

Момичето започва да прекарва времето си в търсене на сайтовете, публикували нейните секс-записи, като се опитва да ги принуди да ги свалят. Открива, че е основна тема във форум за възрастни, дори видеото е публикувано в сайт за хора, които си сменят партньорите взаимно.

Във Facebook има много фалшиви профили с нейното име и снимки, взети от онези клипове, леко цензурирани, за да не бъдат свалени от модераторите в социалната мрежа. Непрекъснато й се обаждат приятели, че получават нейни снимки и видеа.

Тициана отива в прокуратурата и подава иск за премахване на видеата от сайтовете и търсачките. Тя обвинява поименно четиримата младежи, на които ги е изпратила. Но нищо не може да спре разпространението на записите в интернет.

Тя се връща отново в прокуратурата и към разследването се добавя и "престъпление за нарушаване на личното пространство". Междувременно Тициана престава да излиза от вкъщи, не ходи нито на пазар, нито на фитнес, на кино или по заведения.

Приятелите я изоставят, един по един, никой не й се обажда, никой не я кани да излизат заедно. Започва да се чувства зле, получава панически атаки, плаче, мисли за самоубийство. Даже прави опит да посегне на живота си, но я спират навреме.

Единственият, който остава до нея и я подкрепя както морално, така и емоционално, е бившият й приятел.

В един момент тя е принудена да напусне работата си в малкото градче край Неапол и да се премести, за да избегне да бъде подигравана. Отива за известно време в Тоскана, за да избегне обидите и осъждането от страна на познатите си.

В началото на септември след съдебна заповед, видеата са премахнати, изтрити са и страниците, посветени на нея във Facebook. Но Тициана е осъдена да заплати по 3 645 евро поотделно на всяка фирма, от която е изискала премахването на видеото: Youtube, Citynews, Yahoo и Google.

Общо трябва да плати 20 хиляди евро съдебни разходи, защото е била съгласна да бъде снимана.

Но на 13 септември, младото момиче се обесва с шал в мазето на къщата.

Мислела си е, че всичко е игра. Не е разбрала, че с изпращането на видеата, тя поставя интимния си живот в ръцете на хора, които могат да правят с нея, каквото си поискат.

Дала си е сметка, че нещата са сериозни едва след това. Когато вече е било късно. Днес тя вече не може да разкаже своите свободни сексуални избори, срамът и обидата, самотата, депресията, сълзите, желанието всичко това просто да свърши.

Всичко това е описано в документите по нейния случай в прокуратурата, която вече е започнала разследване за склоняване към самоубийство, засега с неизвестен извършител.

И след смъртта мрежата е безпощадна

След новината за трагичната смърт на момичето, злобните коментари не спират. Даже се създават нови групи във Facebook, които се казват "В памет на Тициана Кантоне" с подигравки към нея.

Десетки потребители са възмутени и започват яростни дискусии. "Засрамете се! Не се спирате пред нищо, ужасни сте", "Трябва да се намеси полицията" - са някои от коментарите.

Друго момиче обаче пише: "Защо ми е смешно ли? Вие също я обиждахте, както и аз. Сега изведнъж се превърна в ангел небесен. Аз не се чувствам виновна, човек трябва да съзнава какво върши и да не плаче, когато вече е късно".

От Гомора през футболистите

Преди трагедията се раждат редица видеа, които иронизират Тициана и цялата история. Клип на телевизионния филм Гомора, примесен с нейни кадри и стотици скечтове.

Коментари към видеата имат и известните футболисти Паоло Канаваро и Флоро Флорес, чиито реплики са публикувани в Youtube.

Историята на Каролина


Подобна е историята на 14-годишната Каролина Пикио. Тя е изнасилена групово и нейните приятели публикуват видеото в интернет.

Момичето е било упоено и не помни нищо. Едва след няколко дни тя разбира, че видеото е харесано 2600 пъти, прочита обидите и вулгарността на анонимния виртуален свят.

Каролина не издържа и се хвърля от балкона.

Ако днес напишете в Гугъл имената на момичетата, на първо място няма да излязат секс видеата. Те са свалени. Там са новините за трагичната им смърт.

#2 Terry Gilliam 16.09.2016 в 17:10:06

Да се слага знак за равенство между двата случая е нелепо. 14-годишната неопитна тийнейджърка е изнасилена и снимана без нейно знание. Докато от 31-годишна жена се очаква малко повече зрялост и разсъдък. Тя е била съвсем наясно какво прави и е одобрила записването на "забавлението". Дори сама е разпространила видеото. Чист лауреат за наградите "Дарвин".

#3 gothic 16.09.2016 в 17:20:03

Тери, нали знаеш че жената не виновна. Никога. За нищо. При никакви обстоятелства.

#6 theo 16.09.2016 в 18:43:08

"Окей, обаче сигурно е била възбудена, а в такива моменти колкото и да си интелигентен можеш да постъпиш неразумно." ============================================ Ти сериозно ли? Оправдаваш я, защото била възбудена?! Не знам ти какви "интелигентни" жени познаваш, но тези, които аз познавам, не лапат пишките на приятелите си ей така, за забавление, нито пък одобряват, когато ги снимат. Има си специална дума за такива жени. Тая е била интелигентна колкото кофа продукти на отделителната система. Освен това - като си бил неразумен, си носиш последствията. Основен природен закон. "Всеки има право да се забавлява както иска и с когото иска щом е взаимно." ============================================= Същото се отнася и за приятелите й - те са се забавлявали, качвайки клиповете в интернет. Клипове, за които тя е била съгласна да бъдат снимани, и които принадлежат на този, който ги е снимал (да повторя - с нейно съгласие). Той може да прави с тях каквото си поиска. Забавлявайки се. И накрая, аз, като един дребен човечец, праведен - хигиенист, жаден за подигравки и унижения, заявявам следното: Не изпитвам никакво съжаление и съчувствие към една 31-годишна италианска селска кифла, решила да се "забавлява" с групов секс, и не могла след това да понесе последствията от действията си. Нямам нищо против проститутките - платени или по манталитет - но не понасям лицемерието тип "аз не съм такава!". Щом можеш да правиш такива неща, имай достатъчно сили да си носиш кръста след това. Кафето, непростимо и отвратително е от ваша страна да сравнявате случая с изнасиленото 14-годишно момиче и тази промискуитетна 31-годишна жена (въпреки, че упорито я наричате "момиче", вероятно за да буди повече съчувствие). Добре би било да изтриете последните 8 реда от статията.

#7 IRCPoliceman 16.09.2016 в 20:23:32

А тази история е можела да завърши много по - различно! Brazzers и други от тоя бизнес можеха да я направят звезда! И милионерка!

#9 deowin 16.09.2016 в 20:55:38

>тя е била с приятели, на които сигурно е имала доверие Това дори няма значение. Приятелите й са нямали право да споделят публично нейни снимки и видео без нейното изрично позволение. Съгласата да се снимаш не е еквивалентна на съгласа да се публикуват снимките. >тези, които аз познавам, не лапат пишките на приятелите си ей така, за забавление За което според мен трябва дълбоко да съжаляваме приятелите ти. Като цяло, никога не съм разбирал идиотската охота, с която мъжете масово представят женската част на секса като задължително унизителна, гнусна, неприятна, мазохистична, страдалческа и тотално неприятна. От една страна е ясно, че по този начин се чувстват по-големи мъже, защото те вършат мъжката част от секса, която, естествено, винаги се представя като супер яка, мега приятна и прочие. От друга страна, това е брутално недалновидно - та нали ако наистина успеете да убедите жените, че тяхната част от секса е гнусна и неприятна, те ще спрат да я правят, или, в най-добрия случай, ще я правят погнусени с неохота, нежелание и никакво удоволствие. И после мрънкат, че жените не искали орален или анален секс, че лежели неподвижно в леглото и че не изпитвали никакво удоволствие от тяхното усърдно ръгане. С две думи, невероятно глупаво е когато мъжете хем се кефят на жени, които са разкрепостени, обичат всевъзможен секс, да се снимат и прочие, и го правят с удоволствие и хъс, хем същевременно всячески се опитват да представят такова поведение като унизително и курвенско.

#11 krismin 16.09.2016 в 22:07:45

< Патриотът: Като мъж най- отговорно заявявам ,че ако една жена НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ИЗНАСИЛЕНА ,ТО НЯМА КАК ДА Я ИЗНАСИЛЯТ! Долно, мръсно, селско прасе.

#12 dedo adji 16.09.2016 в 23:00:10

Пропускате едно изречение от статията: ...момичето (на 31г.) изпраща клиповете на четирима (!) приятели. Ми каквото момичето(?) такива и приятелите му. Кой от вас може да се похвали, че има четирима приятели, на които може да изпрати компрометиращи материали, и да е сигурен, че ще останат в тайна? Още повече, при съвременната хакерска култура, кой може да бъде сигурен в неприкосновеността на споделените в ефир материали?

#13 Бам 17.09.2016 в 00:06:12

Ей, Патриота, изрод, та идеш и на майка ти краката да целуваш, дето се е мъчила напразно да даде живот на такъв плужек и боклук като тебе, бе , дееба и гадния червей ! От кой смрадлив канал се изсулихте такива човекоподобни не мога да разбера.

#14 Дракон с кисело зеле 17.09.2016 в 01:07:09

Патриота, ти си боклук. Умри. Що се отнася до темата на статията... Сори, че сърцето ми отказва да заплаче за това "момиче" - зряла жена на трийсет и една години. Четиринайсетгодишната тийнейджърка, с която я сравнявате, Уебкафе, може да й е дъщеря, по дяволите. На трийсет и една - демек, по-близо до четирийсетата, отколкото до двайсетата си годишнина - една жена трябва да е достатъчно наясно с някои неща - примерно, че може и да не е съвсем добра идея да позволяваш на някого да те снима с мобилния си телефон, докато извършваш дейност, която може да те представи в не съвсем добра светлина - дори да имаш стопроцентово доверие на снимащия. Още по-недобра идея е лично да разпратиш компрометиращото видео на четирима човека. Какво си е мислила, егати? И приятелите й спрели да я канят да излизат... Ами, сори, обаче кой би искал да е приятел на кварталната пачавра? "Младото момиче". ЛОЛ до ЛОЛа. Не може да понесе последствията от собствената си тъпотия и се обесва в мазето... Щом така е решила... Бтв, преводът на статията е потресаващо зле. Уебкафе, плащате ли за това или го оставяте на седемгодишния племенник на чистачката?

#15 vanko 17.09.2016 в 08:53:14

Всичко се заплаща. По един или друг начин. Всяко действие, всяка дума, дори всяка мисъл водят до последствия. Ако човек до трийстата си година не е осъзнал поне това правило...

#17 explorer 17.09.2016 в 17:22:31

Не знам защо някои хора си мислят, че сме отишли кой знае колко далеч. Преди 2К години, в Палестина само за едно от заснетите неща са убивали с камъни участниците. Още тогава Господ учел хората, че само който е безгрешен може да хвърли камък, но явно както има хора, които се шегуват с каквото не трябва, макар и на години, на които би трябвало да осъзнават последствията от деянията си, така и хора, които се изживяват като съдии и палачи, без да си дават сметка колко лесно могат да се окажат "подсъдими" и дори "осъдени".

#22 бай Йух 11.06.2017 в 07:04:38

Тц-тц-тц, тъжна работа. Заради една простотия да си замине такова хубаво момиче. Ето затова проститутките не дават по никакъв повод да бъдат снимани. Бил съм при много от тях, и аз съм искал да правя клипчета или снимки и винаги ми е било отказвано, с изключение на три случая, но да не снимам лицето и да покажа да се убедят, че не ги лъжа А съм бил готов да платя много, ама много пари.

#24 Дракон с кисело зеле 11.06.2017 в 13:29:29

Фрида, ако беше прочела статията, щеше да ти е ясно, че малоумната кранта сама е започнала разпространението на видеото. Ами, да си носи последствията тогава.

#25 Bacillus Bulgaricus 28.11.2017 в 23:24:55

Ей, журнаГлисти-получовеци! И от праха на умрялото момиче искате кликове да изтискате.

#26 jj99 17.05.2018 в 11:44:04

"Подобна е историята на 14-годишната Каролина Пикио. Тя е изнасилена групово и нейните приятели публикуват видеото в интернет." Е това е проблемът на феминизма... Не, случаят не е подобен, ама хич. Всеки иска да се изживява като жертва, и приравнява истинското престъпление, с нежеланието да поемеш отговорност за живота си... И това работи най-вече срещу самите жени... Но естествено, журналята както винаги не им пука реално за нищо, и просто се опитват да изкарат някой лев както от индивидуалните, така и социалните драми... Казали са - няма срамна работа... освен журналистиката...

Новините

Най-четените