Здравейте,
Интересно звучи, нали? Опитайте и вие.
Начин на приготвяне
Смесете всички сухи продукти в голяма купа. Нарежете маслото на кубчета и с ръка натрошете в купата със сухи продукти. С ръка или в кухненски робор разбъркайте добре, докато цялата смес стане на мокри трохи.
Постепнно добавяйте по малко от млякото, до получаването на гладко тесто.
Омесете набързо върху набрашнена повърхост, увийте във фолио и сложете в хладилника за 30 минути. Тестото трябва да е твърдо, но не ронливо, за да може да се работи с него.
Разделете тестото на 2-3 части и разточете на кора с дебелина около 3 милиметра. Може да ползвате 2 листа хартия за печене, между които да разточите, за да не лепне.
Нарежете на форми по желание - на квадрати, подобни на обикновени бисквити, на правоъгълници или друга форма, като изрежете неравните краища. Тях разточете със следващата кора.
С помощта на листа хартия, върху който сте точили, прехвърлете в тава за печене и печете около 7-8 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Внимавайте да не препечете. Извадете крекерите, когато добият приятен златист цвят.
Оставете за малко в тавата, да се охладят, а след това прехвърлете върху решетка до пълното им изстиване.
В блендер смесете всички продукти за рибния пастет до получаването на гладка смес.
Опитайте на вкус, подправете с малко черен пипер и, ако има нужда, още лимонов сок - и поднесете с крекерите.
Добър апетит.