Здравейте,
За днес сме подготвили една чудесна храна. Приготвя се бързо, няма нищо сложно, а е страшно вкусно.
Сервирахме месото с печени зеленчуци - пащърнак и моркови и ябълка.
С хубаво червено вино насладата беше пълна.
Начин на приготвяне
Измийте и почистете филето от жилите. Разрежете внимателно с нож, без да режете до края, така че месото да се отвори като лист.
Посолете и подправете с черен пипер. Загрейте маслото и малко зехтин в тиган и запържете до златисто нарязания на дребно бекон.
Добавете ситно нарязания лук и пържете до прозрачност. Добавете нарязаните орехови ядки.
Разбъркайте добре и гответе 3-4 минути, за да се позапържат и да освободят вкуса и аромата си.
Сложете едната половинка от ябълката, нарязана на дребни кубчета и разбъркайте добре.
Оставете на котлона още 3-4 минути, сложете почти цялата галета, разбъркайте и прехвърлете в купичка за да се охлади.
Намаслете съд печене и сложете пласт зеленчуци по ваш избор, които ще бъдат гарнитурата към месото.
Ние използвахме моркови, пащърнак и останалата половин ябълка, нарязани на пръчици.
Посолете и поръсете с черен пипер. Разпределете плънката върху месото, като оставите свободни 1-2 сантметра, за да не изпадне плънка при завиването.
Притиснете леко с ръка и внимателно завийте на руло. Завържете с конец за готвене и сложете върху пласта зеленчуци.
Намажете с масло и посолете. Налейте 200 мл вода и печете под капак 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Махнете капака, поръсете с малко галета и върнете във фурната за още около 30 минути.
Добър апетит.