Здравейте,
"Киш" може да ви звучи странно и непривично, но това ще е само след първата хапка.
Това ястие има френско гражданство, но всъщност е германско по произход.
Французите обаче подобряват рецепката, като влагат и сирена в нея, защото колко френска може да е една храна без сирене в нея?
Начин на приготвяне
Пригответе гъст сос бешамел.
В тенджера разтопете маслото на слаб огън. Добавете брашното и бъркайте, докато кипне и добие златист цвят.
Налейте млякото при непрекъснато бъркате, посолете, подправете с черен пипер и гответе до сгъстяване. Отстранете от котлона и освете да се охлади за 15-20 минути.
В голяма купа или в кухненски робот разбийте яйцата, добавете крема сиренето, изварата, горчицата, бакпулвера, солта и млечния сос.
Подправете със ситно нарязаната мащерка.
Добавете настърганите швейцарско сирене и пазмезан.
Разбъркайте добре и изсипете готовата смес в намаслена тава за печене.
Отгоре поръсете с пресния лук, нарязан на колеца, бекона на кубчета и подредете, като притискате леко разрязаните на половинки чери домати.
Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40-45 минути. Готов е за изваждане, когато се получи хрупкава златиста коричка.
Провете готовността с клечка за зъби или дървен шиш. Ако ви изглежда меко в средата, не се притеснявайте, при изстиването кишът ще стегне.
Оставете да постои 15 минути преди да сервирате.
Поднесете с пресен домат или друга свежа гарнитура.
Добър апетит.