"Бързата седмица" завършваме с едно много вкусно и лесно за приготвяне ястие.
С нарязването на продуктите приготвянето му отнема около половин час, а с хубав хляб и чаша вино е истинска наслада.
Начин на приготвяне:
Почистете измитото месо и го нарежете на еднакви по големина кубчета.
В голяма в тенджера загрейте 3-4 с.л. зехтин и запържете месото до златисто за около 8-10 минути.
Посолете и подправете с черен пипер и добавете нарязания на дребно лук. Пържете до карамелизиране. Свалете от котлона.
В друг съд разтопете маслото и запържете почистените и измити гъби, на които сте махнали пънчетата, тях може да използвате за гъбен бульон. Не режете гъбите, само по-едрите - на дев.
Посолете и подправете с черен пипер, добавете ситно нарязания чесън и част от мащерката.
Гответе около 7-8 минути, налейте бульона, лимоновия и портокаловия сок.
Разбъркайте и варете още 7-8 минути без капак.
Върнете съда с месото на котлона и изсипете при него гъбената смес.
Разбъркайте и оставете на средно силен котлон около 10 минути, докато течността намалее наполовина.
Налейте сметаната, разбъркайте и оставете на слаб котлон още 5 минути.
Добър апетит.