Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пиле с медена глазура и пастет от зрял боб

Пиле с медена глазура и пастет от зрял боб Снимка: Стоян Георгиев
Пиле с медена глазура и пастет от зрял боб Снимка: Стоян Георгиев
Пиле с медена глазура и пастет от зрял боб Снимка: Стоян Георгиев
Пиле с медена глазура и пастет от зрял боб Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Боб и пиле? Напълно е възможно.

Не се страхувайте да експериментирате. Защото тази рецепта е експеримент.

Но вкусен.

Начин на приготвяне

В купичка смесете меда, горчицата, лимоновия сок, лимоновата кора, уискито, настъргания чесън и разбъркайте добре. Посолете и подправете с черен пипер.

Направете плитки разрези в месото, за да може маринатата да проникне по-добре, посолете, подправете с черен пипер и залейте с маринатата.

С пръсти втрийте сместа в месото и оставете да престои 30 минути.

През това време пригответе пастета от боб. Почистете лютата чушка от семките, нарежете на парчета праза и пармезана и сложете в блендер.

Добавете чесъна, горчицата, уискито, балсамовия оцет, сол, черен пипер и зехтин.

Пасирайте всичко и сложете боба с част от водата, в която е варен.

Пасирайте до гладкост и прехвърлете в купичка.

Намажете с масло тава за печене, налейте малко зехтин и подредете парчетата месо.

Излейте маринатата отгоре, сложете виното и покрийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна около 20 минути.

След това махнете фолиото и печете още 10 минути, за да се карамелизира месото.

Нарежете домата на малки кубчета, сложете нарязания на тънки филийки лук, посолете, подправете с черен пипер и налейте зехтин. Приберете в хладилника до поднасяне.

Поднесете месото, полято със соса от печенето, пастет от боб, доматите и пресен хляб.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените