Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Паниран стек

Паниран стек Снимка: Стоян Георгиев
Паниран стек Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Температурите навън не настройват за по-дълъг престой в кухнята, но когато човек се връща прегладнял, му се похапва и нещо по-здраво.

Ястието, което ви предлагаме днес, е добра храна за мъжка вечеря с приятели.

Начин на приготвяне

Направете разрез в месото, така че да може да се отвори, без да отделяте парчетата.

Посолете и подправете с черен пипер и начукайте добре парчетата, докато станат много тънки.

В половината на всяко парче месо сложете филийки моцарела, няколко резенчета тънко нарязана кисела краставичка, мащерка и част от настъргания кашкавал.

Прегънете на две месото, притиснете добре крайчетата, потопете в брашното и махнете внимателно излишното.

Потопете в яйцата, а след това в галетата.

Изпържете в силно загрята мазнина до златисто. По време на пърженето го обърнете само веднъж - и внимавате да не изтече плънката.

Добре измитите картофи нарежете на едри парчета, посолете и подправете с черен пипер.

Изпържете ги в силно сгорещена мазнина до зачервяване и извадете в купичка.

Поръсете със ситно настърган чесън и обилно количество нарязан копър.

С вилица намачкайте сиренето в купичка. Добавете настъргания чесън, малко парче настъргана краставица и ситно нарязан копър.

Добавете цеденото мляко, посолете, подправете с черен пипер и налейте 2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.

С белачка за зеленчуци или нож за сирене изрежете тънки ленти от краставицата.

Всяка лента намажете с млечната салата и навийте на рулце.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените