След нощта на триумфа: Дори капацитетът Волгин призна успеха на Григор

Да получиш мечтания трофей от финалите на ATP, донесен от Борис Бекер, докато цялата O2 Арена в Лондон те аплодира на крака - това е усещане, което малцина от най-добрите световни тенисисти имат шанс да преживеят. Григор Димитров е единственият българин, който успя да го направи.

Но да чуеш похвала от човек, който само до преди дни е нарекъл възхвалата на успехите ти "проява на много, ама наистина много нисък интелект" - това вече е безценно.

И все пак - журналистът от БНР Петър Волгин даде крачка назад и поздрави, макар и иносказателно, първата ракета на България за победата на турнира в Лондон.

"Григор Димитров заслужава да бъде поздравен по същия начин, по който заслужава да бъде поздравен всеки лекар, учител, композитор, учен, актьор, инженер, певец, свършил прекрасно своята работа. Що се отнася до вманиачените му фенове....там всичко е ясно и няма какво да се коментира:)))"

Благодарение на неудачния си коментар по адрес на Григор, Волгин се превърна в меме в социалните мрежи, събирайки коментари и много шеги.

Волгин заслужи и Златен скункс от "Господари на ефира", които твърдят, че след публикуването на оригиналния коментар на журналиста преди няколко дни "към редакцията на предаването заваляха куп гневни писма, призоваващи "Господарите" към действие"...

#1 Гризли 20.11.2017 в 14:16:47

Е, очевидно (или ухослушно) Волгин няма да бъде поздравен по същия начин...

#2 gothic 20.11.2017 в 16:39:18

Старо, но златно. И точно по темата..... Пецата срещу Григор Димитров Григор Димитров е мъж на 25 години. Висок е 191 см, тежи 80 кг. Роден е в Хасково, а сега живее в Монте Карло. Пецата е мъж на 28 години. Висок е 180 см, тежи 112 килограма. Роден е в софийски панелен квартал и сега живее в същия панелен квартал. Григор Димитров не знае за съществуването на Пецата, но Пецата знае за съществуването на Григор Димитров. И не само знае, но и се дразни от това съществуване. Григор Димитров знае, че цената на успеха е изключително висока. Трябва да имаш талант и да работиш много, адски много, за да постигнеш нещо. Пецата смята, че талантът и трудът нямат никакво значение. Единственото важно нещо в тоя живот е да имаш късмет. И връзки. Но той за съжаление няма нито късмет, нито връзки. Иначе щеше да е много по-напред от Григор Димитров. Във всяко отношение. Откъде накъде например Григор Димитров ще спи с такива красиви, световноизвестни жени, а Пецата не успява да навие дори грозничката Мими от съседния вход да си легне с него? Пецата смята, че е така, защото няма връзки, а не защото е полуграмотен, има огромно шкембе, а гърдите му висят като на свиня-майка. Пецата разбира много от политика, икономика, здравеопазване и телевизия. Към тях отношението му е еднозначно – “ай ше им еба майката връзкарска”. Най-много Пецата разбира от спорт. Защото постоянно гледа мачове по телевизията и нарича “Манчестър Юнайтед” – “наште”. Пецата гледа и тенис. Но не се радва на успехите на Григор Димитров. Според Пецата Григор Димитров е родоотстъпник, щото не бил дошъл на някакъв турнир в София навремето. Когато Григор Димитров бие, Пецата смята, че това е само защото има връзки. Пецата по принцип не харесва известните, защото му е ясно как са станали известни – с връзки. От известните харесва само Миле Китич и Волен Сидеров. Пецата мрази много Никол Шерцингер, защото си ляга с Григор Димитров, а не с него. Нарича я “оная мангалка” и често влиза във фейсбук-страницата й, за да я “храни”. Това му дава самочувствието, че е големата работа. Пецата е убеден, че светът е несправедлив. Ако беше справедлив, той щеше да живее в Монте Карло и да спи с “оная мангалка”, а Григор Димитров щеше да гние в панелния апартамент, да седи пред телевизора в размъкнатия си анцуг, да пие домашна ракия и да замезва със зловонно кисело зеле. Но така е, като няма връзки. Очите на Пецата се насълзяват от ракията и от завистта, той гаси телевизора, дотътря се до самотната си спалничка, тръшва се в леглото, пръдва и захърква. Иво Сиромахов

#3 AlahAkbar 20.11.2017 в 19:41:44

Какъв капацитет е тая безродна мърша волгин?

#4 Dox 20.11.2017 в 21:01:06

Готическия, Ти що до сега кри, че сте братя-близнаци с Пецата бе, а?!?! Я, я кажи още нещо за него, дето ние не знаем ...

#5 Уточнител 20.11.2017 в 21:49:46

А НЕ МОЖЕ ЛИ да го фраснат със скункса?

#8 Dox 21.11.2017 в 07:07:19

6 Basil Fawlty | 21.11.201701:32 Докси, Нещо ти доядя ли, че някой бъзика вашето момче. .................................................................................... Не бе, Банго Василе. Не бе, бате! Доядя ме, че светът говори за Гришо /Да е здрав и да ги тръшка още!/, а не говори за България. Яд ме е, че не сме първо като Швейцария, па после да си се радваме и на Гришо. Ама за да сме, трябва всеки да е като него или ако не всеки, то поне 80%. А за да е като него, трябва да се стреми да е съвършен във всичко, което върши. Което няма как да стане, като не прави нищо, а от сутрин до вечер седи и гледа кво прави Гришо. Щото така му е по-лесно. Да гониш съвършенството изисква усилия, а българинът не си пада много по тях. Това, бате Василе, имаше пред вид и Волгин. Някои го разбрахме, други още не сте. Тука, бате, копвам един мой пост от онази вечер, с леки поправки: Моля, коментиращите по-долу: - Случайно да знаете кой е Министър-председателят на Швейцария /ама без да гледате в Гугъл/? А външният им министър? - Бихте ли ми казали, колко пъти Швейцария е била световен шампион по футбол? - А как беше името на оня швейцарец, дето три пъти взе световната купа във "Формула-1"? - А швейцарската двойка, дето два пъти омайва света по фигурно пързалане? - А помните ли през кои точно години националният отбор на Швейцария стана световен шампион по хокей на лед? - А как беше името на онази швейцарка, дето постави световен рекорд на дълъг скок и още никой не го е счупил? - А швейцарецът, дето омая цял свят на световното в .... /къде беше бе?/ по бягане с препятствия? - А помните ли на кои олимпийски игри швейцарецът ... /е-е-е, как му беше името бе/, стана олимпийски шампион по бокс в тежка категория? - А оня швейцарец, дето ги тръшна всички до един на световното по борба? - А швейцарецът, дето накара цяла Япония да вярва, че Сумо-то се е появило в Швейцария? - А името на швейцарката, дето взе златен медал за вдигане на тежести в най-тежката категория? За тениса няма да ви питам.

#11 rare case 21.11.2017 в 12:15:44

Гришо пред CNN: Горд съм, че съм българин "Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това" Докс, и това, ако не затвори голямата ти уста, няма какво!!

#14 Dox 21.11.2017 в 19:15:08

Под "светът да говори за България", нямам пред вид някой да се нарича или да го наричат българин или пък да казва че играел за България, за семейството си, че се чувствал българин и т.н. Имам пред вид друго - по света да се говори за нас. За това каква уникална държава сме. Каква богата история и култура имаме. Как старателно пазим традициите си. Как еди кой си писател или музикант положил началото на еди кой си стил, течение или жанр, разпространили се вече по цял свят. Каква силна и просперираща икономика имаме, каква развита наука имаме. Как интересно и ефективно е организирана дадена дейност или пък администрация и чужди държави проявяват интерес от изучаване на авангардния ни опит. Какви изобретения и технологии имаме, внедрени успешно в разни сфери от живота ... Ето такива неща имам пред вид, както според мен и Волгин. А Гришо, Кобрата, Националния по футбол просто да допълват тази обща картина. Тогава самочувствието ни ще дойде от само себе си. И ако случайно някой падне или загуби - няма да изпадаме в другата крайност, като започнем да го хулим, подиграваме и т.н., както правим сега. Хубаво е наши спортисти да печелят световни титли, но има далеч по-важни неща от това - да имаме достъпно и качествено здравеопазване, образование, чиста природна среда, наред с използване на съвременни технологии, развита инфраструктура и комуникации, позволяващи ни да живеем в красивите ни села. Това е възможно и сега, но все още за единици от населението. Горното не се отнася за Мако и още няколко самодейци, които или се правят на глупави или имат поставена норма за минимум количество охулващи текстове.

#15 Виктория Пенелопова 07 21.11.2017 в 22:06:45

ПРЕД-ВИД се пише заедно, пред ЧЕ се поставя запетайка!! Всуе се пънеш да се обясняваш!! Народът е казал:" Първо се---ре, после мете". Недоразумението с име на река, тоже!!

#16 KingoftheROAD 21.11.2017 в 22:25:24

Педхлопова, а зачем нам такую хрень?

#17 Dox 21.11.2017 в 22:36:00

Дорогая моя Вики. Слънце мое! Не обещавам, а се заклевам, че ще те назнача за мой редактор. Това ще промени живота ти, скъпа. Защото ще си най-скъпо платеният редактор в света. Тук къде и колко пъти сбърках, Слънчице?

#18 deowin 21.11.2017 в 23:10:07

>За това каква уникална държава сме. Каква богата история и култура имаме Не съм чул такива неща да се говорят и за Швейцария заради някакъв швейцарец. Как точно си го представяш това - понеже български тенисист печели титла, някак си магически хората почват да говорят за богатата история и култура на държавата, в която се е родил? В смисъл.. това явно не се случва с Григор Димитров и България, но с кой друг спортист/учен/артист и държава е ставало изобщо, тъй щото да го очакваш да не е брутално идиотско безумие и безсмислица? Отстрани изглежда като да осъзнаваш на някакво подсъзнателно ниво колко сериозно се осра безродникът Волгин в случая, но да не можеш да се пречупиш да го кажеш на глас, щото същият безродник иначе громи еврогейове и хамериканци, и шепти прекрасно удобни нежни русофилски слова в ушенцата на тези като теб вече години наред. Може Волгин да е тотално леке, но е лекето, което те полива с тъй нужния ти и животоподдържащ зловонен еликсир на първичната омраза.

#19 deowin 21.11.2017 в 23:15:39

>Тук къде и колко пъти сбърках Мисля, че си сбъркал само веднъж в живота си - когато си излизал от майка си и си избрал грешната дупка, и това ти решение е предвещало цялото ти бъдеще не на човек, а на нещо кафяво и смрадливо. Няма редактор, който да може да поправи тази ти първоро.. първосранна грешка.

#20 Dox 22.11.2017 в 06:38:39

Злобно, извратено човечЕнце, Ти да не би да си карал няколко смени под ред на доковете? По заместване? Поне ще ти платят ли или това е цената да те вземат/оставят на работа?

#21 dedo adji 22.11.2017 в 11:50:18

Доксе, На колко ракий го набира тоя бълвоч? Че и си рподължил втора вечер и на третия ден си избиваш махмурлука. То ясно, че което е на трезвия в сърцето избива на пияния на клавиатурата, ама толкова дълбоко те засегна самоосирането на корифея ти, че не можеш да се радваш като нормален човек на успеха на свой сънародник, който разнесе по цял свят и името на България. Ми хванете се двамката с Волгин и подайте молби за съветско гражданство, да не останете назад от вожда и учителя си. А другите, веднаж ви питах, Who, the fuck is Волгин?, че да му обръщате такова внимание. 6,5млн българи нямаша да го знаят, ако редовно не се появяваха материали, които го громят. Кафенето и то да не остане назад, му прави реклама. Оставих няколко грешки и запетайки за копанята на деосвин.

Новините

Най-четените